Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεπτή ισορροπία αγοραστών και πωλητών στο χρηματιστήριο

Διερευνητικές, επιφυλακτικές αλλά με διάθεση για εξισορρόπηση οι εντολές traders και επενδυτών, με εστίαση κυρίως σε blue chips και λιγότερο σε τραπεζικές. Σε stock picking συναλλαγές, οι σταθεροί της αγοράς. Κίνηση μετοχών με σημαντική μείωση των συναλλαγών.

Λεπτή ισορροπία αγοραστών και πωλητών στο χρηματιστήριο

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά, ανάλογο ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με τα futures του S&P500 να παραπέμπουν σε «άνοιγμα» από 0,29% υψηλότερα και από τις 3.515 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται, λίγο, στις 13.033, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στις 19.615 μονάδες.

Από τις 637 μονάδες, με μικρό ανοδικό χάσμα, για τον Γενικό Δείκτη, οι πρώτες εντολές από την πλευρά κυρίως των αγοραστών. Με αποτέλεσμα την επαναφορά προς τις 640, επίπεδο όπου βγήκαν λίγες εντολές από πωλητές.

Διερευνητικές, επιφυλακτικές αλλά με διάθεση για εξισορρόπηση οι εντολές traders και επενδυτών, με εστίαση κυρίως σε blue chips και λιγότερο σε τραπεζικές.

Στις 1.512 (0,24%) ο FTSE25, στις 297,45 (0,42%) ο ΔΤΡ, με Jumbo, OTE, ETE, ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, Lamda Development και την Alpha Bank μόλις στην 8η θέση -ενδεικτική της μεταστροφής στην οποία αναφερόμαστε από τις αρχές Σεπτεμβρίου- και Eurobank, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Quest, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, Cairo Mezz να ακολουθούν, με αξιόλογη συναλλακτική δραστηριότητα.

Σταθερά σε stock picking συναλλαγές οι σταθεροί της αγοράς, με γνώμονα αποτελέσματα, εξελίξεις και σενάρια σε μετοχές-σηματωρούς. Αρκετές εκ των οποίων (υπο)στηρίζονται και από προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών. Τάση που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί από αρκετούς βασικούς μετόχους, επιχειρηματίες, με ό,τι αυτό -θετικό αλλά και αρνητικό- μπορεί να σημαίνει. Στα υπόψη πάντως.

Από τα χαρακτηριστικά των πρώτων 45', η σημαντική μείωση συναλλαγών αρκετά χαμηλότερα του αντίστοιχου διαστήματος Δευτέρας και Τρίτης.

Μεγαλύτερος τζίρος για τη μετοχή της Jumbo, με «μάχη» στα 14 ευρώ, του ΟΤΕ στην προσπάθεια επαναφοράς προς τα 13 ευρώ, με αγοραστές στη Lamda Development, κινητικότητα για την Εθνική που ενισχύεται και συναλλακτικά, στο 1,103 με εξελίξεις στο μέτωπο της ΕΕΓΑ και της προσφοράς του CVC Capital, με trading στο Cairo Mezz, προσεκτικούς αγοραστές σε Viohalco, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α.

Στις 46/25 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, χωρίς μεταβολή 105 μετοχές.

Μεγαλύτερο ποσοστό για τίτλους των Cairo Mezz, Κέκροψ, Entersoft, Avax, Τεχνική Ολυμπιακή, Δρομέας, Πλαίσιο κ.α.

Στα μόλις 2,1 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 11:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v