Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος στο Χρηματιστήριο

Προς τις 620 μονάδες επανέρχεται ο Γενικός Δείκτης μετά την υποχώρηση προς την κρίσιμη ζώνη στήριξης των 615-611 μονάδων. Αντιδρά υψηλότερα η ΔΕΗ, τζίρος στην Alpha Bank, πιέσεις για Lamda Development.

Σε θετικό έδαφος στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά, με πωλητές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στη μέγγενη Covid-19 και Brexit, από τη Φρανκφούρτη μέχρι το Μιλάνο, με το lockdown στην Ιρλανδία να «παίζει» πολύ ψηλά (και) στα οικονομικά Μέσα.

Αυτά, την ώρα που (και) οι αγορές μετρούν αντίστροφα για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα. Με ορίζοντα προς εκείνη την πολύ κρίσιμη Τρίτη και βλέπουμε.

Στα καθ' ημάς, εκτός όλων αυτών συντρέχουν οι εγγενείς παθογένειες της αγοράς μας, επιβαρυνόμενες (και) λόγω της παρόξυνσης των αναθεωρητικών πρακτικών της Τουρκίας.

Γι' αυτό (και) η σημερινή συνεδρίαση απαιτεί αυξημένη προσοχή, ειδικότερα οι ενδοσυνεδριακές κινήσεις των traders. Ενδεχομένως, η «ρηχότητα» της αγοράς μας, η επενδυτική αποχή της πλειονότητας των ισχυρών ξένων funds σε συνδυασμό με το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον να καταστήσουν διαχειρίσιμη την κρίση και σήμερα.

Περιορισμένη, άρα ελεγχόμενη η προσφορά σε τραπεζικές μετοχές και blue chips, με τους long αρχικά από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών και σταδιακά προς τις 618 μονάδες.

Σε εύρος, μόλις, 2,5 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη η διακύμανση με την όποια προσφορά σε τραπεζικές και μετοχές-σηματωρούς να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις 1.455 μονάδες ο FTSE25, στις 280 ο Δείκτης Τραπεζών.

Με την Alpha Bank πρώτη συναλλακτικά και ΟΤΕ, ΔΕΗ, Avax, Motor Oil, Mytilineos, ΟΠΑΠ να ακολουθούν.

Ζητούμενη κυρίως η διασφάλιση των 615-611 μονάδων για τον ΓΔ. Και βλέπουμε στη συνέχεια.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v