Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο

Διευρύνονται τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, μετά και τη λήξη στα παράγωγα αλλά και τα θετικά πρόσημα στα futures της Wall. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τράπεζες. Γιατί αντιδρούν υψηλότερα ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Avax και ElvalHalcor.

Ανεβάζει ταχύτητες το Χρηματιστήριο

Στο «πράσινο» τα futures του S&P500, στη Νέα Υόρκη. Ισχυροποιείται η αντίδραση στα ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας (για τα Παράγωγα) κάτι έχει αρχίσει να κινείται.

Για τεχνικής μορφής κίνηση, μετά την τελευταία «βουτιά», για ανοδική διόρθωση, μετά την έντονη υποτίμηση των προηγούμενων ημερών, η μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης.

Με μέτριες συναλλαγές, ανάλογο τζίρο, ήπια θετική διακύμανση για τους βασικούς δείκτες και με αλλαγή τάσης στα Παράγωγα, η εβδομάδα κλείνει με σημαντικές απώλειες για τον ΓΔ και ακόμη μεγαλύτερες για τον ΔΤΡ.

Από το μείον και ένα discount +2% μονάδων τα ΣΜΕ του δείκτη πριν τις 14:15-14:30 στο συν και με premium 0,45% για την επόμενη σειρά, είναι -ίσως- η μόνη ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιό μας.

Ηπια μεν η μεταβολή για τον ΓΔ στις 621 (0,24%), τον FTSE25 στις 1.465 (0,15%) και τον ΔΤΡ στις 284 (0,99%), με την αξία συναλλαγών να κατανέμεται σε ΟΤΕ, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και Jumbo, Motor Oil, Eurobank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Alpha Bank.

Αρκετά πιο ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση από τις 15:00 και μετά, με 2-3 επιμέρους ειδήσεις να τονώνουν το ενδιαφέρον για συγκεκριμένους τίτλους. Ενδειξη πως όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος και εξελίξεις διαμορφώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον, δημιουργούνται συνθήκες μόχλευσης.

Ενδεικτικά, θα αναφερθώ στην περίπτωση των ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Avax, που ενισχύονται σήμερα και λόγω της επιχειρούμενης προεξόφλησης των όσων θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα από την Αττικό Μετρό. Εάν όντως ανοιχθούν οι προσφορές και φανεί πως προχωρά η σχετική διαδικασία, οι αγοραστές από τα τελευταία χαμηλά θα μπορούν να «δουν» υψηλότερες τιμές.

Διαφορετική αλλά επίσης ενδεικτική η περίπτωση της ElvalHalcor με τη μετοχή να αντιδρά ισχυρά, με στοχευμένες εντολές αγορών με το που επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως η Ε.Ε θα επιβάλει δασμούς (έως 48%) σε εισαγωγές ελασμάτων αλουμινίου από την Κίνα.

Στο 1,481 (7,79%) η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο 0,529 (2,95%) της Avax, στο 1,456 (5,97%) της ElvalHalcor. Αλλά και στη μετοχή της Καραμολέγκος, μετά τη χθεσινή εξέλιξη (με την πώληση από ισχυρό μέτοχο μειοψηφίας ενός 9,94% του μ.κ. στα 2,40 ευρώ), συνεχίζει υψηλότερα (συνυπολογίζοντας το μέρισμα 0,105/μτχ.).

Σταθερά περισσότερες (64) οι μετοχές με αγοραστές από τις 41 με πωλητές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v