Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Οριακές απώλειες για την εγχώρια αγορά, με τις τραπεζικές πιέσεις να αντισταθμίζονται από πονταρίσματα σε blue chips. Trading στις κατασκευές, με ράλι για Αβαξ, κέρδη για ΓΕΚ Τέρνα και ισχυρές απώλειες για Ελλάκτωρ. Ξεχωρίζει ανοδικά η MOH.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί στις 620 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, στα πράσινα η Νέα Υόρκη και οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εχοντας ανακάμψει από τα αρχικά χαμηλά ημέρας, η αγορά επανέρχεται σε βραχυπρόθεσμα σημεία ισορροπίας. Με τον Γενικό Δείκτη στις 619,46 μονάδες, με τον FTSE25 στις 1.462, επιβεβαιώνοντας πλήρως την τεχνικότητα της κίνησής τους, τουλάχιστον σε διάστημα εβδομάδας. Από τις στηρίξεις των 615 και 1.450 μονάδων η σταδιακή επανενεργοποίηση των long, με τις συναλλαγές ωστόσο να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Σε επιμέρους εισηγμένες/μετοχές η προσοχή κυρίως των traders από τις πρώτες κιόλας εντολές, με συγκεκριμένους τίτλους στο στόχαστρό τους.

Αυτό το stock picking είναι που συντηρεί το όποιο ενδιαφέρον στο χρηματιστήριό μας, καθώς επιμέρους τίτλοι είναι που ξεχωρίζουν κόντρα στον σχεδόν 7 μηνών «εγκλωβισμό» των δεικτών σε στενό εύρος διακύμανσης.

Ετσι και σήμερα, από νωρίς, σε συγκεκριμένες μετοχές από τη μεγάλη αλλά και τη μεσαία κατηγορία πραγματοποιούνται -συγκριτικά πάντα- αυξημένες συναλλαγές, με το -σχεδόν- limit up της AVAX -λίγο μετά τις 14:30- να αποδίδεται στις εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τη Γραμμή 4.

Διάστημα κατά το οποίο στη μεν μετοχή της AVAX ενεργοποιήθηκαν στοχευμένες εντολές αγοράς έως και 14% υψηλότερα, στο 0,605 ευρώ, ενώ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ υπερίσχυαν οι εντολές πώλησης, έως 6,39% χαμηλότερα, στο 1,378 ευρώ. Εξέλιξη που προσέδωσε σχετικό νεύρο στη συνεδρίαση και αφορμή για long και short κινήσεις από την πλευρά των traders.

Είχε προηγηθεί από νωρίς -σχεδόν από την αρχή της συνεδρίασης- η... προεξοφλημένη ανοδική αντίδραση των μετοχών των Δομικής Κρήτης και Pasal, στην πρώτη συνεδρίασή τους στην Κύρια Αγορά (από την κατηγορία Επιτήρησης).

Αυτή η κινητικότητα στα μεσαία-χαμηλότερα της αγοράς σε συνδυασμό με την επάνοδο των αγοραστών σε blue chips -από χαμηλότερα επίπεδα τιμών- είναι όσα έχει να παρουσιάσει η συνεδρίαση μέχρι τώρα.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Mytilineos, Jumbo, αλλά και Aegean, Fourlis, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δίνοντας αρκετές ανάσες σε επιμέρους περιπτώσεις μετοχών που πιέζονταν το τελευταίο διάστημα.

Συναλλακτικά, σε ΟΤΕ, Jumbo οι περισσότερες συναλλαγές, Εθνική, Alpha Bank ακολουθούν και Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ, Motor Oil, Eurobank να έπονται.

Στα 16,2 εκατ. η αξία των συναλλαγών, νωρίτερα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v