Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Στις 620 μονάδες επανέρχεται ο Γενικός Δείκτης, με τους αγοραστές να «μαζεύουν» την πρωινή προσφορά και να τοποθετούνται σε blue chips. Κέρδη για τις τράπεζες πλην της Πειραιώς, μεγαλύτερη άνοδος για Coca Cola, Viohalco.

Προσεκτική αντίδραση στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, ανοδικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με το βλέμμα σε Covid-19 και Brexit, από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με την προσοχή στο reopening του 15ετούς το χρηματιστήριό μας, με αποτέλεσμα βασικοί δείκτες και μετοχές-σηματωροί να διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Με τους αγοραστές να έχουν αναλάβει τα ηνία καθώς λίγο μετά τις 11:25 και αφού είχε προηγηθεί μάζεμα της προσφοράς από τα χαμηλά της αρχής, ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς σε τραπεζικούς τίτλους και blue chips.

BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs, HSBC και JP Morgan οι ανάδοχοι της έκδοσης, που στοχεύει σε άντληση κεφαλαίων, με ζητούμενο επιτόκιο χαμηλότερο του Ιανουαρίου.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης ομολόγων από την Κομισιόν (για χρηματοδότηση του SURE) ανοίγει τον δρόμο για ακόμη μία κίνηση της ελληνικής πλευράς, την πέμπτη για το 2020.

Στα της αγοράς, μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με traders και επενδυτές να εστιάζουν σε τίτλους των ΟΤΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Motor Oil, Πειραιώς, Εθνικής, Mytilineos και Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank, Lamda Development, Avax, Coca Cola, Ευρωπαϊκή Πίστη κ.α.

Σε λιγότερα των 11,5 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών (*), χαμηλότερη του μέσου ημερήσιου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς συνεχίζεται η επενδυτική άπνοια (κυρίως) των ξένων διαχειριστών.

Στην περιοχή των 280 μονάδων ο ΔΤΡ, με την Alpha Bank να έχει «γυρίσει» θετικά από το 0,4901 στο 0,501 ευρώ.

Στις 1.463 μονάδες ο FTSE25, με επιβεβαίωση των 1.450 μονάδων (για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση), με τους αγοραστές να υπερτερούν σε ΟΤΕ (12,21), ΔΕΗ (5,12), Mytilineos (9,76), Jumbo (13,25), ΟΠΑΠ (8,205).

Στις 41/44 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο. Και μεγαλύτερη απόδοση για τίτλους των Κορδέλου, Καραμολέγκος, Profile, Avax, Trastor, ΙΑΤΡΙΚΟ, Μοτοδυναμική κ.α.

(*) στις 13:45

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v