Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικός βηματισμός στο χρηματιστήριο

Μετρημένες κινήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Προσπαθούν να κρατήσουν το προβάδισμα οι long, που ενεργούν στοχευμένα σε μετοχές του δείκτη αλλά και μικρότερων κατηγοριών. Σε χαμηλά επίπεδα οι συναλλαγές. Τα μάτια στραμμένα στην επανέκδοση του 15ετούς.

Προσεκτικός βηματισμός στο χρηματιστήριο

Επιφυλακτικό το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά, ανάλογο στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με προσεκτικές κινήσεις από πωλητές και αγοραστές οι πρώτες εντολές, καθώς και στην Ευρώπη διάχυτος είναι ο προβληματισμός (και) από τις εξελίξεις στο μέτωπο της Covid-19. Πωλήσεις χαμηλότερα των 12.700 αλλά με ενεργοποίηση αγοραστών στη Φρανκφούρτη, στο «πράσινο» τα futures στη Wall Street.

Και στο χρηματιστήριό μας, προσεκτικές αμφότερες οι πλευρές, με τους long να ενεργούν στοχευμένα σε μετοχές του δείκτη αλλά και χαμηλότερων κατηγοριών. Αρχικά με θετικό πρόσημο έως τις 624,56, εν συνεχεία με οριακά αρνητικό, για τον Γενικό Δείκτη. Με την εκποίηση 230.000 μετοχών της Profile στο ξεκίνημα, με το πακέτο να αλλάζει χέρια 6,10% χαμηλότερα, έως τα 3,61 ευρώ.

Σχεδόν με το άνοιγμα φάνηκαν οι διαθέσεις κυρίως των traders, με εντολές σε συγκεκριμένες μετοχές, με αποτέλεσμα, ο FTSE25 να κυμανθεί πέριξ των 1.467 μονάδων, ο ΔΤΡ στην περιοχή των 285 μονάδων, με οριακές απώλειες.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, ανάλογα της χθεσινής συνεδρίασης. Με μεγαλύτερη συναλλακτικότητα σε ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Εθνική, Alpha Bank, Mytilineos, Jumbo, Πειραιώς, ΤΙΤΑΝ, Τέρνα Ενεργειακή κ.α.

Ωστόσο στο επίκεντρο είναι η επανέκδοση του 15ετούς, με τη σχετική διαδικασία να ξεκινά λίγο πιο νωρίς. Από το 1,27% η αρχική απόδοση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v