Ψάχνουν νέες ισορροπίες στο Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, υποχωρώντας προς τις 650 μονάδες. Αποκομιδή κερδών αλλά και νέα πονταρίσματα συντηρούν την τάση. Ράλι για Aegean, άνοδος για ΟΠΑΠ, αλλά και για τις μετοχές του MSCI. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες.

Ψάχνουν νέες ισορροπίες στο Χρηματιστήριο

Σε διαδικασία μερικής κατοχύρωσης θέσεων τα ευρωπαϊκά, σε ανάλογη και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πωλητές, κυρίως traders που είχαν τοποθετηθεί από χαμηλότερα επίπεδα τις προηγούμενες συνεδριάσεις, από τη μία. Αγοραστές, που είτε έμειναν εκτός είτε προσβλέπουν σε συνέχιση της ανοδικής κίνησης σε νέα υψηλά εννεαμήνου, από την άλλη.

Αποτέλεσμα, η διελκυστίνδα τους, που συντηρεί τη μεταβλητότητα σε υψηλό επίπεδο, δοκιμάζοντας τόσο τις αντιστάσεις όσο και τις στηρίξεις, μέχρι να εξισορροπηθεί -σχετικά- η αγορά.

Σε ανάλογο ρυθμό κινούνται όλα τα χρηματιστήρια, του δικού μας συμπεριλαμβανομένου.

Με τη συνεδρίαση να ξεκινά με πωλήσεις -προφανώς στο πλαίσιο μερικής κατοχύρωσης-, την προσφορά να μαζεύεται στα πρώτα 10', να ακολουθεί ανοδική αντίδραση και εκ νέου διολίσθηση. Στις 658,73 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, αρχικά προς τις 650,88, με αξία συναλλαγών 3,9 εκατ., στη συνέχεια έως τις 663,43, με τζίρο 4,5 εκατ. και εκ νέου υψηλότερα με άλλα 4-5 εκατ.

Σταθερή ροή πωλήσεων-αγορών, σε συγκεκριμένες εισηγμένες/μετοχές η επικέντρωση (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων και λίγο ως πολύ αναμενόμενη δοκιμασία της αγοράς στην περιοχή λίγο υψηλότερα των 660 μονάδων. Στις 660-680 μονάδες, όπως αναφέραμε, η περιοχή «υψηλών» 9μήνου και αυτήν έχει ως γνώμονα ένα μεγάλο μέρος των traders.

Στις 301-318 η διακύμανση για τον Δείκτη Τραπεζών, στις 1.540-1.574 για τον FTSE25, με Εθνική, Alpha Bank στις πρώτες δύο θέσεις της σχετικής κατάταξης, τον ΟΠΑΠ στην τρίτη, Eurobank, Πειραιώς να ακολουθούν και Mytilineos, Motor Oil, Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Jumbo, OTE, Lamda Development, Coca Cola, TITAN, Fourlis να έπονται.

Σε γενικές γραμμές, στο επίκεντρο είναι εισηγμένες/μετοχές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επηρεάζονται από την αλλαγή προεδρίας στις ΗΠΑ ή και ευνοούνται από τη διαφαινόμενη έγκριση του εμβολίου της Pfizer προς το τέλος Νοεμβρίου.

Συν τα επιμέρους, που αφορούν στην ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, ενδεχόμενων αλλαγών στους δείκτες MSCI, στις εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Στις 47/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, «αποτυπώνοντας» την εξισορροπημένη εικόνα του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Μεγαλύτερη άνοδος για την Aegean, με τις εντολές στο εύρος των 3,65-4 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v