Το ράλι και οι παγίδες στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζει ανοδικά μετά την αρχική αδυναμία ο Γενικός Δείκτης. Λογικό ένα μερικό κλείδωμα κερδοφόρων θέσεων μετά τη χθεσινή έκρηξη. Το βλέμμα και σε ΜSCI και εταιρικά αποτελέσματα. Οι επόμενες στηρίξεις και αντιστάσεις για τους δείκτες.

Το ράλι και οι παγίδες στο Χρηματιστήριο

Η Pfizer έδωσε «φτερά» στη Wall Street, εκτόξευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την «επόμενη ημέρα» να κρύβει ευκαιρίες αλλά και παγίδες.

Εύλογα, μετά από ένα τέτοιας έκτασης/έντασης «ξέσπασμα» στις αγορές να επιχειρηθεί να γίνει ένα μέρος του ταμείου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς για σήμερα.

Νωρίτερα τα futures στη Νέα Υόρκη παρέπεμπαν σε μικρό ανοδικό «άνοιγμα», γυρίζοντας, ωστόσο, από οριακά πτωτικό (λίγο μετά τις 09:00).

Στις 13.095 ο DAX, με τις 13.290-13.300 μονάδες να είναι η βραχυπρόθεσμη αντίσταση.

Στο χρηματιστήριό μας εξελίχθηκε ένα «πάρτι ανακούφισης», καλοδεχούμενο απ' όλους τους long παίκτες, επενδυτές, με τον Γενικό Δείκτη στις 655,50 μονάδες να επανέρχεται -με τη μία- στο εύρος δοκιμασίας των 660-680 μονάδων.

Σήμερα θα δούμε ποια στάση θα κρατήσουν ορισμένοι θεσμικοί και διαχειριστές, σε τράπεζες και blue chips.

Με τον μεν ΔΤΡ στις 309,53 και σημεία αντίστασης στην περιοχή 315-330 και στήριξης στις 290-280 μονάδες, τον δε FTSE25 στις 1.552,23 να έχει δυναμική προς τις 1.580 μονάδες. Με την προϋπόθεση πως οι προς ρευστοποίηση θέσεις θα γίνουν με ρυθμό τέτοιο ώστε να μην ακυρωθεί η χθεσινή long τάση.

Στα της αγοράς και η πολιτική παράμετρος, με τον Φίλιππο Πανταζή να αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκπέμψει μηνύματα αισιοδοξίας όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας και την επόμενη ημέρα.

Η ετυμηγορία του οίκου Moody's, η εικόνα στην αγορά κρατικών ομολόγων, η κάλυψη που παρέχεται από τη Φρανκφούρτη, το γεμάτο «μαξιλάρι», μένει να φανεί εάν μπορεί να δελεάσουν funds που επενδύουν σε υπερπουλημένες αγορές, με τη δική μας στη χειρότερη θέση. Αρα, με μεγάλο περιθώριο υπεραντίδρασης, εάν και εφόσον. Θα τα δούμε συν τω χρόνω, όλα αυτά.

Προέχει η βραχυπρόθεσμη προσέγγιση, σήμερα-Παρασκευή.

Τι θα ανακοινώσει ο οίκος MSCI, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να αποτιμά τα δεδομένα, τι αποτελέσματα θα εμφανίσουν Coca Cola και ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ποιο μέρος από τα 120 εκατ. των χθεσινών συναλλαγών αφορούσαν σε εσπευσμένες αγορές έναντι κάλυψης «ανοιχτών θέσεων», εάν θα αρχίσουν να συγκινούνται funds από το αφήγημα της επόμενης ημέρας.

Απόλυτα φυσιολογικό ένα μερικό «κλείδωμα» απόδοσης/θέσεων που αποκτήθηκαν από τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας, θυμίζοντας πως η αντίδραση ξεκίνησε από το χαμηλό των 567,14 μονάδων, την περασμένη Δευτέρα. Απόδοση, σχεδόν, 100 μονάδων για τον ΓΔ και όπως αυτή αντιστοιχεί σε μετοχές του δείκτη αλλά και της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v