Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Κέρδη άνω του 1% για τον ΓΔ στο ξεκίνημα. Με αέρα από Moody's αλλά και το θετικό κλίμα στις αγορές λόγω Μπάιντεν, οι long δίνουν συνέχεια στην ανοδική διόρθωση. Ο MSCI και οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Προβάδισμα για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά οι αγορές στην Ασία, σε ανάλογη κατεύθυνση της Ευρώπης, με τα futures στη Wall Street να δίνουν προβάδισμα στους «ταύρους».

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μένει να φανεί ποια θα είναι η -κατ' αρχάς- αποτίμηση των  τελευταίων εξελίξεων, τόσο εκτός, λόγω Μπάιντεν, όσο εντός και μετά την αναβάθμιση-έκπληξη από τον οίκο Moody's.

Aπό τις 588,10 μονάδες ο ΓΔ, τις 1.381,22 ο FTSE25, τις 243,75 ο ΔΤΡ και από τις 882,21 μονάδες ο FTMidCap.
Προϋποθέσεις για αλλαγή κατεύθυνσης στην πολιτική των ΗΠΑ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διεθνείς σχέσεις με Ευρώπη, Κίνα, διεθνές εμπόριο κ.λ.π. διαμορφώνει η εκλογή Μπάιντεν, με το νέο σκηνικό όπως διαμορφώνεται να ευνοεί και Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο.

Ξεκάθαρα long ο S&P500, θα φανεί κατά πόσον η προεξόφληση της έγκρισης ενός νέου πακέτου ρευστότητας (μικρότερου ωστόσο) θα μπορούσε να οδηγήσει υψηλότερα την αγορά της Νέας Υόρκης.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι long θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα που έχουν και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε διάστημα εβδομάδας. Με τραπεζικές και blue chips σε φάση ανοδικής διόρθωσης, με 3,74% και 3,18% αντίστοιχα, με τον πολύπαθο κλάδο στο επίκεντρο -κυρίως λόγω Πειραιώς- αλλά και τα blue chips σταθερά στο monitoring επενδυτών και traders.

Τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου είναι ένα κριτήριο που επηρεάζει τη στάση των επενδυτών, που διαμορφώνει τάση με συγκεκριμένες εισηγμένες/μετοχές-σηματωρούς να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.
Coca Cola και ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ ανακοινώνουν αποτελέσματα Τετάρτη και Πέμπτη, με την CC/HBC στα 19,92 με θετική απόδοση 0,84% στην εβδομάδα, τον ΟΤΕ στα 12,42 (6,61%), τον ΤΙΤΑΝα στα 10,96 (0,92%).

Εισηγμένες/μετοχές αιχμής, λόγω επικαιρότητας, Mytilineos στα 9,77 (4,49%), Motor Oil στα 8 (0,13%), Sarantis στα 8,73 (2,22%), Τέρνα Ενεργειακή στα 11,38 (-0,18%).

Πλαστικά Θράκης στα 2,77 (7,99%), Quest στα 8 (2,30%), Autohellas στα 3,93 (5,08%), Intrakat στο 1,17 ευρώ κ.α. από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Να συνεκτιμηθεί πως ο MSCI θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του το βράδυ της Τρίτης, συνεπώς την Τετάρτη -πιθανότατα- να ενεργοποιηθούν εντολές ανάλογες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v