Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη η υποχώρηση από τα υψηλά εννεαμήνου

Προς τις 650 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με κινήσεις trading στο ταμπλό. Πτωτικό γύρισμα στη Μytilineos, πωλητές στην Πειραιώς. Ξεχωρίζουν ανοδικά Aegean, ΟΠΑΠ, αξιόλογα κέρδη για Coca Cola.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη η υποχώρηση από τα υψηλά εννεαμήνου

Μεικτές τάσεις, οριακές διακυμάνσεις από Νέα Υόρκη μέχρι Φρανκφούρτη.

Οριακά συντηρείται το θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην εξέλιξη μιας συνεδρίασης με κύριο χαρακτηριστικό το μερικό «κλείδωμα» βραχυπρόθεσμων θέσεων.

Μέχρι τις 14:45, οπότε ο ΓΔ «γύρισε» λίγο χαμηλότερα, λόγω της διόρθωσης των Πειραιώς, Mytilineos.

Εως τις 663,43 μονάδες η αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη, ενισχύοντας την εκτίμηση για το εύρος δοκιμασίας μεταξύ 660-680 μονάδων.

Με την αξία των συναλλαγών να έχει ξεπεράσει εδώ και μία (και πλέον) ώρα τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδος (39,9 εκατ.), πωλητές και αγοραστές «διασταυρώνονται» σε τιμές που διευκολύνουν αμφότερους.

Και οι τοποθετημένοι από χαμηλότερα επίπεδα τιμών (έως σχεδόν 100 μονάδες χαμηλότερα, για τον ΓΔ) και οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν θέσεις, προσβλέποντας σε έναν επόμενο κύκλο προς (και πέραν;) τις 680 μονάδων.

Κυρίως, όμως, όσοι κινούνται στοχευμένα να εγγράψουν αποδόσεις 2-3 ημερών σε συγκεκριμένες μετοχές, επανατοποθετώντας μέρος της ρευστότητας σε μετοχές που δεν ακολούθησαν.

Στις 1.556 μονάδες ο FTSE25, στις 309 ο ΔΤΡ με ποσοστό 0,20% και 0,05% αντίστοιχα, καθώς πωλητές είναι ενεργοί και σε blue chips και σε τραπεζικές.

Σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, με τους αγοραστές να ελέγχουν την τάση, στα 0,55 και 8,35 ευρώ αντίστοιχα.

Με πωλητές σε Εθνική, Πειραιώς, με πιεστικότερους στη δεύτερη. Κατά 0,80% στο 1,179 ευρώ η Εθνική, κατά 7,13% στο 0,776 ευρώ η Πειραιώς. Στη μετοχή της Πειραιώς οι πωλητές εμφανίζονται επίμονοι από τις 14:50, επηρεάζοντας σε αυτή την καμπή της συνεδρίασης και άλλες μετοχές του δείκτη.

Περί τα 4 εκατ. ευρώ άλλαξαν χέρια στο διάστημα 14:45-15:05, που η αγορά «γύρισε» στο κόκκινο, κυρίως σε τίτλους της Πειραιώς, σταδιακά σε ΟΤΕ, Mytilineos, Jumbo, Lamda Development, ΔΕΗ κ.α.

Ανατροπή, εδώ και ώρα, για τις ισορροπίες στο ταμπλό καθώς η σχέση ανοδικών/πτωτικών έχει αναστραφεί σε 1/2, με τους traders να μειώνουν θέσεις λίγο μετά την καταγραφή των υψηλών ημέρας (10:46).

Ακόμη και στη σηματωρό, αυτές τις συνεδριάσεις, Aegean, από την αρχικά υψηλότερη τιμή, στα 4,075, οι συναλλαγές έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα των 3,63 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v