Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Οι long συνεχίζουν τις αγορές

Πάνω από τις 730 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές αλλά και blue chips. Στους πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης ο ΟΠΑΠ. Σε νέα υψηλά η μετοχή της ΔΕΗ.

Χρηματιστήριο: Οι long συνεχίζουν τις αγορές

Ηπια ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι long συνεχίζουν την πορεία τους πάνω και από τις 730 μονάδες.

Τελευταία συνεδρίαση εβδομάδας, προτελευταία Νοεμβρίου και το στοίχημα για traders, επενδυτές είναι η υπερκάλυψη της προσφοράς όσων προχωρούν σε μερικό «κλείδωμα» των διψήφιων μηνιαίων αποδόσεών τους.
Με ανοδικό χάσμα το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με την έκπληξη να έρχεται από τον ΟΠΑΠ. Από τα 9,30 έως τα 9,80 και πριν λίγο στα 9,62 ευρώ το βαρύ χαρτί του Οργανισμού είναι που βάζει από την αρχή τους αγοραστές στη θέση του οδηγού. Με αυξημένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο, σημαντικό αριθμό εντολών από traders, με τη μετοχή να αποδίδει ένα 11,63% σε διάστημα εβδομάδας. Διόλου αμελητέα απόδοση και για θεσμικά χαρτοφυλάκια, που έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους στη διάρκεια του Νοεμβρίου.

Με τον ΟΠΑΠ από την αρχή στο 6% plus, ο ΓΔ από τις 729,29 συνέχισε έως τις 735,02, για να κυμανθεί, νωρίτερα, στις 733 μονάδες. Τεχνικά, οποιοδήποτε «κλείσιμο» για τον ΓΔ πάνω από τις 720 μονάδες επιβεβαιώνει τη (μηνιαία) ανοδική τάση.

Στην περιοχή των 1.740-1.750 μονάδων ο FTSE25, στις 395-400 ο ΔΤΡ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει πέραν της Δευτέρας. Σε πρώτο χρόνο, ορίζοντάς μας είναι η προσεχής Παρασκευή (λόγω Scope) και στη συνέχεια, η μεθεπόμενη (λόγω ΕΚΤ), με περισσότερα να αναφέρονται στη σημερινή ανάρτηση στον Εκηβόλο.

ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Motor Oil, ETE, ΔΕΗ, Mytilineos, Εurobank, Πειαριώς, Lamda Development, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, EXAE, TITAN.

Από τις αναφερόμενες μετοχές, οι πωλητές έχουν μικρό προβάδισμα σε ΟΤΕ (13,57), Coca Cola (24,26), Motor Oil (11,18). Ομως και σε αυτές τις τρεις, ειδικότερα σε ΟΤΕ και ΜΟΗ, η προσφορά απορροφάται με βλέψεις προς υψηλότερα.

Αγορών συνέχεια στη ΔΕΗ, με τη μετοχή στα νέα υψηλά των 6,67 ευρώ.

Συναλλαγές 16,5 εκατ. (χωρίς πακέτα) με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας. Με 60 μετοχές στο συν, έναντι 28 στο μείον. Με τη MIG να αντιδρά 10%, μετά την επιβεβαίωση της προσφοράς του CVC για τη Vivartia.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v