Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση και εναλλαγές θέσεων στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 730 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με αγοραστές και πωλητές να ξιφουλκούν για την τάση. Μεικτά πρόσημα στις τραπεζικές μετοχές, πιέσεις για Viohalco-Cenergy μετά τις ανακοινώσεις. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ.

Μικρή πτώση και εναλλαγές θέσεων στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, «βραχυκύκλωμα» λόγω Viohalco στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά με σχεδόν άμεση ενεργοποίηση των long.

Απόρροια (και) της πρωινής ανακοίνωσης της Cenergy πως «δεν βγήκε λευκός καπνός στο deal με τη Nexans», η σχεδόν αντανακλαστική ενεργοποίηση εντολών πώλησης σε όλες τις μετοχές του ομίλου. Το έως μείον 7,25% για τη μετοχή της Viohalco πυροδότησε σχεδόν αντανακλαστικά πωλήσεις σε αρκετές μετοχές του δείκτη, με συνέπεια τη διόρθωση δεικτών και τίτλων-σηματωρών.

Εως τις 730,70 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη η διόρθωση στα πρώτα 5'-10', με συναλλαγές αξίας σχεδόν 5 εκατ. ευρώ, προφανώς στο πλαίσιο «κλειδώματος» θέσεων και λόγω λήξης μηνός.

Ακολούθησαν αγορές από τα χαμηλά αρχής, για να αντιδράσει ο ΓΔ προς τις 740 μονάδες, με άλλα 3,5 εκατ. κυρίως από την πλευρά των αγοραστών. Αλλα 2,5 εκατ. άλλαξαν χέρια στην εκ νέου διολίσθηση της αγοράς, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ευρύτερη περιοχή στήριξης.

Πρώτα 40' της συνεδρίασης, με μεταβλητότητα, εναλλαγή πωλήσεων-αγορών, σε μία φυσιολογική αντίδραση (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων και (δευτερευόντως) των επενδυτών.

Εως τις 394 μονάδες ο ΔΤΡ, που εν συνεχεία αντέδρασε προς τις 405 μονάδες, με αυξημένες συναλλαγές σε Alpha Bank, Eurobank.

Στην περιοχή των 1.750-1.755 ο FTSE25, με κινητικότητα σε ΔΕΗ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Mytilineos και τις μετοχές του ομίλου Viohalco.

Στις τελευταίες πιεστικές οι πωλήσεις, έως 11,55% χαμηλότερα στη μετοχή της Cenergy, στο 1,56 ευρώ. Στα 3,53 (-6,61%) η μετοχή της Viohalco, στο 1,64 (-1,80%) της ElvalHalcor.

Στις 41/34 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v