Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αντιδρά πάνω από τις 780 μονάδες

Επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη μετά τη χθεσινή βουτιά, με στήριξη από το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο πράσινο η πλειοψηφία των blue chips. Ξεχωρίζουν ανοδικά οι τράπεζες, βοήθειες στην άνοδο από Coca Cola, OTE, ΔΕΗ.

Χρηματιστήριο: Αντιδρά πάνω από τις 780 μονάδες

Αντίδοτο στη χθεσινή διόρθωση, η σημερινή αντίδραση στα ευρωπαϊκά.

Με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται άμεσα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τον ρυθμό τον έδωσε αρχικά η Φρανκφούρτη, για να ακολουθήσουν Παρίσι, Μαδρίτη, Μιλάνο,
συμβάλλοντας στη διαμόρφωση αγοραστικού κλίματος από την προσυνεδρίαση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το «άνοιγμα» της αγοράς με ανοδικό χάσμα, συγκεκριμένα για τον Γενικό Δείκτη
από τις 774,20, για να εκταθεί σε λίγα λεπτά προς τις 785 μονάδες.

Ικανοποιητικές συναλλαγές, που εάν κρίνουμε από τη σπουδή των εντολών στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αφορούν περισσότερο σε κινήσεις από traders.

Από τις 485,95 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών στην περιοχή των 500 και πάλι. Ωστόσο, για να ξαναγίνει σαφής η long φορά για τον κλαδικό δείκτη, θα πρέπει να υπάρξει συνέχιση της αντίδρασης πάνω από τις 520 μονάδες. Τουλάχιστον. Ειδάλλως δεν ενέχει τον κίνδυνο να πρόκειται για ανοδική διόρθωση στη χθεσινή... βουτιά. Θα τα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς (όπως καθημερινά γίνεται, μέσα από τη ροή στον Εκηβόλο).

Σε τραπεζικές αλλά και blue chips οι αρχικές εντολές από τους αγοραστές, με τον FTSE25 να καλύπτει μέρος των χθεσινών απωλειών. Εως τις 1.875 νωρίτερα, ωστόσο και για τον 25άρη ζητούμενο είναι η επαναφορά (σε κλείσιμο) υψηλότερα των 1.895-1.905 μονάδων. Εχουμε τη σημερινή και άλλες δύο συνεδριάσεις για τη διαμόρφωση της εβδομαδιαίας φοράς.

Σε Alpha Βank, Εθνική, από τραπεζικές, οι περισσότερες εντολές, σε ΟΤΕ και ΔΕΗ από τα blue chips.

Ενθαρρυντική η διάθεση επαναφοράς των τραπεζικών, πλην όμως δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στις αγορές σε ΟΤΕ (στα 12,85), ΔΕΗ (7,22) καθώς πρόκειται για εντολές και από επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Σε αντίθεση με τις τραπεζικές, που αφορούν περισσότερο σε ενδοσυνεδριακές.

Eurobank, Πειραιώς, Mytilineos, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, EXAE, όλες με υπερίσχυση των αγοραστών.

Σημαντική γι' αυτούς η αντίδραση της «βαριάς» Coca Cola (στα 25,66) όπως και των Jumbo (14,22), Motor Oil (11,66), Mytilineos (11,57).

Στις 8/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών καθώς η αντίδραση στα μεγάλα, πολύ γρήγορα ελευθέρωσε εντολές στα μεσαία-μικρά χαρτιά.

Με την αξία των συναλλαγών στα 8,2 εκατ. (στις 11:00) η τάση ξαναδιαμορφώνεται ανοδική (σε ημερήσιο).

Attica Bank, Δρομέας, Τεχνική Ολυμπιακή, Reds/Καμπάς, Avax, MIG, Alumil με ποσοστό μεγαλύτερο του 3% από τις μετοχές μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v