Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση χωρίς... νεύρο στο Χρηματιστήριο

Μετά το ήπιο ανοδικό ξεκίνημα οι πωλητές πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων οδηγώντας σε υποχώρηση τον Γενικό Δείκτη. Σε ικανοποιητικά επίπεδα οι συναλλαγές, Κινητικότητα καταγράφεται σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Συνεδρίαση χωρίς... νεύρο στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά, πέριξ στις 820 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης στη Wall Street, η τάση λειτουργεί υπέρ των long από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μαδρίτη, Μιλάνο, με την Αθήνα να ακολουθεί σε ανάλογο ρυθμό.

Ικανοποιητική η αξία συναλλαγών και του τζίρου στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, με τους αγοραστές να επιχειρούν να κινηθούν προς τις 830 μονάδες αλλά τους πωλητές να παίρνουν την πρωτοβουλία.

Προς τη συγκεκριμένη περιοχή, που αποτελεί σημαντική, βραχυπρόθεσμη, αντίσταση, επιχείρησαν και χθες traders και επενδυτές, έχοντας ως γνώμονα πως με πειστική υπέρβασή της, η αγορά μπορεί να συνεχίσει έως την ευρύτερη περιοχή των 850 μονάδων και υψηλότερα.

Από τις τραπεζικές, η Eurobank διαμορφώνεται στο 0,5940 ευρώ, η Εθνική στα 2,188 ευρώ, η Alpha Bank στο 0,9120 ευρώ και στο 1,270 η Πειραιώς.

Ικανοποιητική η εικόνα και στη μεσαία κατηγορία, με υπεραπόδοση της Intracom στο 1,385 ευρώ, την Elton στα 1,420 ευρώ, το Κρι-Κρι στα 6,66 ευρώ, τη MIG στο 0,043 ευρώ, την Attica Bank στο 0,233 ευρώ.

Αυτά με συναλλαγές σχεδόν 10 εκατ. ευρώ, την ώρα που στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,13% στις 14.126 μονάδες, η δε ισοτιμία ευρώ/δολαρίου ενισχύεται στο 1,2228.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v