Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραχεία κεφαλή για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 765 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τα blue chips να εξακολουθούν να συγκεντρώνουν υψηλότερο ενδιαφέρον από τον τραπεζικό κλάδο. Στήριξη στην προσπάθεια δίνει η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Βραχεία κεφαλή για τους αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Στα χέρια των αγοραστών η τάση στα κύρια ευρωπαϊκά, από υψηλότερες τιμές τα futures στη Νέα Υόρκη
και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενθαρρυντικές ενδείξεις.

Κατ' αρχάς στις διεθνείς αγορές, τα τελευταία νέα από το υγειονομικό μέτωπο έρχονται να αμβλύνουν -εν μέρει- τις ανησυχίες των ειδικών, καθώς οι εξελίξεις στο εμβολιαστικό δίνουν περισσότερες ελπίδες για τη συνέχεια. Παράλληλα τα εταιρικά αποτελέσματα είναι ήδη στο επίκεντρο, με τη Wall Street οδηγό και Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α. χρηματιστήρια να ακολουθούν. Νωρίτερα ο DAX στις 13.920 (0,64%), από τις 3.835 (0,44%) τα συμβόλαια του S&P500.

Και στην Αθήνα, από τις 765,79 μονάδες -για τον Γενικό Δείκτη- το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με τους βραχυπρόθεσμους πιο ενεργούς στον τραπεζικό κλάδο -συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες- και σταθερούς στα blue chips.

Αποτέλεσμα, στα πρώτα 35' , με συναλλαγές αξίας 5 εκατ. ευρώ, ο ΓΔ να διαμορφώνεται στις 764,83 (0,53%), ο ΔΤΡ στις 451,49 και ο FTSE25 στις 1.821,44 μονάδες.

Συνέχεια στις προσυμφωνημένες συναλλαγές, με δύο πακέτα σε Jumbo (64.450 τμχ, στα 13 ευρώ) και ΟΤΕ (50.000 στα 12,51 ευρώ), συμπληρώνοντας αυτά που άλλαξαν χέρια στη χθεσινή συνεδρίαση.

Σωρευτικά έρχονται να ενισχύσουν την εκτίμηση για τοποθετήσεις ισχυρών χεριών και όχι διανομής, συνεκτιμώντας πως τα τελευταία τοπικά υψηλά της αγοράς ήταν πάνω από τις 820 μονάδες.

Σε ΟΤΕ, Jumbo η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, με Εθνική, ΟΠΑΠ, Alpha Bank να ακολουθούν. Και ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Mytilineos, Πειραιώς να συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Με αγοραστές στις πρώτες 7, με πωλητές λίγο χαμηλότερα σε Aegean, Mytilineos, Πειραιώς.

Στα 2,01 ευρώ η Εθνική, στο 0,7494 η Αlpha Bank, με την πρώτη -τεχνικά- καλύτερη σε σχέση με τη δεύτερη.
Στα 12,51 ευρώ ο ΟΤΕ, στα 10,53 ο ΟΠΑΠ, δύο από τις μετοχές που η BofA Securities περιλαμβάνει στις επιλογές της, σύμφωνα με το σχετικό θέμα του Γιώργου Α. Σαββάκη.

Κινητικότητα και στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, βάσει συναλλαγών σε τίτλους των ElvalHalcor, Revoil, Quest, Papoutsanis κ.α.

Στις 34/33, με 100 χωρίς μεταβολή, η εικόνα των μετοχών με τη συμπλήρωση των πρώτων 35'-40'.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v