Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο... σημειωτόν για τον Γενικό Δείκτη

Κίνηση πέριξ των 760 μονάδων, με τα blue chips να υπεραποδίδουν έναντι των τραπεζικών μετοχών. Διευκολύνει με κέρδη άνω του 1% η Coca Cola. Σε ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Motor Oil ο υψηλότερος τζίρος. Εντονες πιέσεις για Aegean.

Χρηματιστήριο: Συνέχεια στο... σημειωτόν για τον Γενικό Δείκτη

Σε ζεστό κλίμα τα ευρωπαϊκά, «αλκυονίδες» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στα χέρια των αγοραστών η τάση, από Φρανκφούρτη και Μιλάνο μέχρι Νέα Υόρκη, με δείκτες και futures
στο «πράσινο».

Συνέχεια στο σημειωτόν για traders και επενδυτές στο χρηματιστήριό μας, με τον Γενικό Δείκτη έως και 16 μονάδες πάνω από το όριο των 750, με τα blue chips να υπεραποδίδουν έναντι των τραπεζικών.

Mέτριες οι συναλλαγές, στον ρυθμό των τελευταίων συνεδριάσεων, σαφής ένδειξη πως η πλειονότητα των funds παραμένει εκτός παιδιάς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συντήρηση αυτής της αργόσυρτης κίνησης της αγοράς.

Εν πάση περιπτώσει, το ενθαρρυντικό -για τους αγοραστές- είναι η επιβεβαίωση της ευρύτερης περιοχής των 750 μονάδων, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και εκκίνησης για την επαναφορά υψηλότερα των 800 μονάδων.

Στις 1.825 μονάδες ο FTSE25, στις 453 ο ΔΤΡ, με τη συνεδρίαση να ξεκινά με περισσότερες εντολές αγοράς σε μετοχές του δείκτη και πωλήσεις στα τραπεζικά.

Σε ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Motor Oil η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα και ενδεικτικό το ότι η Εθνική είναι στην έκτη θέση της σχετικής κατάταξης, με Eurobank, Alpha Bank να ακολουθούν.

Ακόμη μία ένδειξη της μετατόπισης κεφαλαίων/ενδιαφέροντος προς μετοχές υγιών επιχειρήσεων, εισηγμένων με αποδεδειγμένα κερδοφόρα λειτουργία και ορατές προοπτικές.

Με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2020 από τη Mytilineos -πριν τη συνεδρίαση-, το κλίμα ήταν -κατ' αρχάς- θετικό για αρκετές μετοχές του δείκτη.

Στα 12,40-12,51 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή της εταιρείας, στα 12,42-12,55 στον ΟΤΕ, στα 7,20-7,30 στη ΔΕΗ, στα 10,50-10,58 ευρώ στον ΟΠΑΠ.

Με πωλητές στις τραπεζικές, αρχικά στη Eurobank έως το 0,5672 και εν συνεχεία στην Εθνική έως τα 2,025 ευρώ.

Επίσης με πωλητές και σε Motor Oil (11,57), TITAN (14,38).

Με αρκετές συναλλαγές και πωλητές έως και 4,38% χαμηλότερα, στα 4,15 ευρώ, η μετοχή της Aegean, την ώρα που ο κλαδικός δείκτης Europe Total Market Airlines ενισχύεται 2,16% στις 261,40 μονάδες.

Με οριακές απώλειες (0,11%) στις 74,12 ο δείκτης EuroStoxx Banks.

Στις 27/35 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 104 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Στα μόλις 3,8 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση των 50' της συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v