Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια για ριμπάουντ στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τα όρια των 760 μονάδων πασχίζει να κρατηθεί με ανοδική κίνηση ο Γενικός Δείκτης, ώστε να κερδίσει μέρος από το χαμένο έδαφος. Τι ζυγίζουν οι επενδυτές από τη μεγάλη μέχρι τη μεσαία αλλά και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Προσπάθεια για ριμπάουντ στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση για γερά νεύρα η σημερινή, ειδικότερα για όσους είναι ενεργοί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Από τις 756,88 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με λίγες πρώτες πωλήσεις αλλά και αγορές στα επίπεδα των 757 μονάδων.

Από τις 1.803,96 ο FTSE25 και από τις 447,78 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, στις 1.805 και 443 αντίστοιχα,
με τις εντολές να αφορούν πωλήσεις -κυρίως- στις τραπεζικές και αγορές -περισσότερο- σε blue chips (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, Coca Cola κ.α.).

Ενδεικτικές τιμές, με βάση τη συναλλακτικότητα (στην αρχή), αποτυπώνοντας τη διάθεση τόσο των πωλητών όσο και των αγοραστών, συνεκτιμώντας το χαμηλό όριο της κίνησης που είναι σε εξέλιξη τις 726 μονάδες. Εκτενέστερη αναφορά και μέτρηση από νωρίς στον Εκηβόλο.

Για Alpha Bank 0,7478 (0,27%), για Εθνική 1,9915 (-0,75%), για Coca Cola 26,07 (1,80%), για ΟΤΕ 12,22 (0,10%). Και για Jumbo 13 (-0,61%), ΟΠΑΠ 10,47 (0,58%), αλλά και ΔΕΗ 7,49 (1,22%).

Αναμενόμενη η ροή συναλλαγών, με γνώμονα και την εικόνα στο διάστημα της προσυνεδρίασης.

Διεθνώς η τάση παραμένει ανοδική, με τη Νέα Υόρκη να δίνει τον ρυθμό, τα ευρωπαϊκά να ακολουθούν και τη Σαγκάη να συνεχίζει υψηλότερα.

Νωρίτερα, στη Φρανκφούρτη η συνεδρίαση άνοιξε με αγορές, με τον DAX σταθερά πάνω από την περιοχή των 14.000 μονάδων, για να ακολουθήσουν ελεγχόμενες πωλήσεις λίγο μετά τις 10:15, με τον δείκτη να διαμορφώνεται ακριβώς στο όριο.

Από τις 3.917 (0,37%) υψηλότερα τα futures του S&P500, στη Wall Street.

Μικρή υποχώρηση για τις τιμές πετρελαίου -μετά την ανοδική αντίδραση που έφτασε μέχρι υψηλά 13 μηνών.
Νωρίτερα το αργό WTI στα 58,25$, το τύπου Brent στα 61,05$.

Στο 1,2128 η σχέση ευρώ/δολαρίου.

Στα καθ' ημάς, η νέα αυστηροποίηση των μέτρων στάθηκε η αφορμή για τη σημαντική διόρθωση της Τρίτης, δίνοντας -εκ νέου- προβάδισμα στους πωλητές, με συνέπεια τη διαμόρφωση χαμηλότερων επιπέδων για την πλειονότητα των μετοχών. Από τη μεγάλη μέχρι τη μεσαία αλλά και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.
Αποφάσεις της κυβέρνησης, αναπόφευκτες σύμφωνα με την εκτίμηση αρκετών, κατά κύριο λόγο όσων έσπευσαν να τις προεξοφλήσουν και αποτιμήσουν στη διόρθωση έως τα όρια των 756 μονάδων.

Στα 2,7 δισ. το κόστος του νέου απαγορευτικού, εάν αυτό λήξει στον χρόνο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περαιτέρω επιβάρυνση ενός ευρύτερου μέρους της επιχειρηματικότητας, που βρισκόταν ήδη υπό πίεση.

Από αυτή την άποψη, μετοχές-σηματωροί θεωρούνται οι Jumbo, Fourlis, για παρεμφερείς λόγους η Aegean, ενώ και Sarantis, ΟΠΑΠ εντάσσονται στην εν λόγω ευρύτερη κατηγορία.

Σηματωροί, επίσης, και όμιλοι που αυτή την περίοδο ανακοινώνουν αποτελέσματα 2020, με τη Mytilineos να έχει ανοίξει την αυλαία, την Coca Cola να συνεχίζει, αύριο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v