Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αντίδραση αναζητά το Χρηματιστήριο

Οι χθεσινές απώλειες στο νήμα και η ενεργοποίηση των blue chips στην προσπάθεια πειστικής υπέρβασης των 800 μονάδων. Το αγκάθι των περιορισμένων συναλλαγών και οι προσδοκίες να βάλει τελικά... πλάτη και ο τραπεζικός κλάδος.

Τραπεζική αντίδραση αναζητά το Χρηματιστήριο

Ρεκόρ στο...νήμα για τον Dow Jones, απώλειες στο... νήμα για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ωστόσο θα σταθούμε περισσότερο στη διόρθωση του S&P500 και στην εικόνα των futures, όπως αυτή διαμορφωνόταν νωρίτερα. Μικρή αρνητική απόκλιση, discount που πιθανότατα θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν οι short στο χρηματιστήριό μας.

Σε θετικό έδαφος για το μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης η αγορά, αλλά με επικράτηση των πωλητών προς το τέλος. Σε μία εμφανή προσπάθεια μερικής κατοχύρωσης θέσεων, από τα τοπικά υψηλά του πρώτου ημιώρου. Αυτή τη διάθεση μερίδας (κυρίως) βραχυπρόθεσμων θα πρέπει να συνεκτιμήσουν όσοι προσβλέπουν σε συνέχιση της ανοδικής διόρθωσης από τα χαμηλά της 28ης Ιανουαρίου.

Στις 726,02 το χαμηλό της 28/2, στις 803,94 μονάδες το χθεσινό τοπικό υψηλό, σε μία απόλυτα τεχνική και αρκετά προβλέψιμη κίνηση για τον Γενικό Δείκτη.

Ανοδος μέσω... διόρθωσης ήταν η εύγλωττη ανάρτησή μας (στον Εκηβόλο), πριν το άνοιγμα της χθεσινής συνεδρίασης και σε αυτή την προσέγγιση θα παραμείνουμε και για σήμερα. Με ορίζοντα τη συνεδρίαση της Παρασκευής και τη διαμόρφωση τελικών τιμών για βασικούς δείκτες, μετοχές.

Στις 795,91 ο ΓΔ με θετικό πρόσημο (0,73%) σε μηνιαίο, στις 1.895,50 με 0,59% ο FTSE25, αλλά με απώλειες 2,59% ο ΔΤΡ στις 465,09 μονάδες.

Σε απόκλιση τα τραπεζικά από τα blue chips, λόγω της υπεραπόδοσης συγκεκριμένων (ΔΕΗ, Mytilineos, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola/hbc, Τέρνα Ενεργειακή κ.α.) αλλά και με βαριά χαρτιά να υστερούν (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Motor Oil).

Πρακτικά η αγορά είναι μεν σε φάση επαναφοράς, πλην όμως θα απαιτηθεί ενεργοποίηση είτε των τραπεζικών είτε των blue chips που υπολείπονται για να συνεχισθεί, πειστικά, υψηλότερα των 805-810 μονάδων. Ζητούμενη και η διατήρηση της αυξητικής τάσης συναλλαγών.

Γι' αυτό σήμερα προέχει η επιβεβαίωση των στηρίξεών μας και ανάλογα με την εξέλιξη της συνεδρίασης, η επάνοδος των αγοραστών από λίγο χαμηλότερες τιμές, στην προσπάθειά τους να κλείσει με θετικό πρόσημο η σειρά μηνός Φεβρουαρίου, την Παρασκευή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v