Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών στο Χρηματιστήριο

Με ουρά πωλήσεων ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο. Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos και Coca Cola, η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών στο Χρηματιστήριο

Με «ουρά» πωλήσεων από το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, το ξεκίνημα νωρίτερα σήμερα, για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τα ευρωπαϊκά να διορθώνουν έως 0,65%, οι πωλητές αξιοποίησαν το μικρό πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει από χθες, με συνέπεια για τον ΓΔ η διόρθωση να φτάσει έως τις 790 μονάδες, όπου και η πρώτη -πιο κοντινή- από μία σειρά στηρίξεων που εκτείνονται έως τη ζώνη των 770 μονάδων. Χωρίς να αλλάζει η τάση, η φορά αντίδρασης (από τα χαμηλά των 726,02 στις 28/1), που θέλει την αγορά να συνεχίζει πάνω από τις 810 μονάδες. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες διορθώσεις όπως αυτή που είναι σε εξέλιξη.

Με συναλλαγές αξίας 2,5 εκατ. -στα πρώτα 15'- η διόρθωση εξελίσσεται ελεγχόμενα από την πλευρά πωλητών- αγοραστών, εντός τεχνικών ορίων, με ρυθμό τέτοιο που η προσφορά απορροφάται για τις μεν τραπεζικές λίγο χαμηλότερα από τις 460 (στις 455 η κοντινή/ημερήσια στήριξη), τα δε blue chips από τις 1.879 (λίγο πάνω από τις 1.870 η στήριξη).

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos και Coca Cola η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα. Οι πωλητές έχουν προβάδισμα στους 8 από τους 10 τίτλους, με Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή να κάνουν τη θετική διαφορά.

Εως το 0,799 η μετοχή της Αlpha Βank, έως τα 12,68 στον ΟΤΕ, ενώ χαμηλές τιμές σημειώνονται για Εθνική στα 2,06 ευρώ, Πειραιώς στο 0,82 ευρώ, Mytilineos στα 13,09, ΔΕΗ στα 8,365 ευρώ.

Θα σταθούμε στην τελευταία, καθώς την αρχική διόρθωση ακολούθησαν αγορές έως τα 8,55 ευρώ, με αποτέλεσμα το «γύρισμα» της μετοχής σε θετικό πρόσημο. Σε οριακή απόσταση από το όριο των 2 δισ. ευρώ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί στη συνέχεια της συνεδρίασης. Σε κάτι τέτοιο, πιθανότατα να ενεργοποιηθούν εντολές και σε Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή.

Στις 33/36 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 103 μετοχές χωρίς μεταβολή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v