Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 790 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων. Πιέσεις στις τράπεζες αλλά και σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Συνεχίζει υψηλότερα η ΔΕΗ, πάνω από τα €2 δισ. η αποτίμηση.

Κλειδώνουν κέρδη στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά, χαμηλότερα προς τις 785 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από υψηλά 12 μηνών η διόρθωση στην Φρανκφούρτη, αφορμή οι ανησυχίες για τη δυνητική αύξηση του πληθωρισμού. Στις 13.980 (-0,55%) νωρίτερα ο DAX. Οριακά αρνητικά έχουν "γυρίσει" τα futures στην Νέα Υόρκη και στην Αθήνα (κυρίως) traders συνεχίζουν τη μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων θέσεων τους.

Η ανοδική διόρθωση από τα χαμηλά των 726 σε συνδυασμό με την αδυναμία συνέχισης-άμεσα- υψηλότερα των 805 μονάδων ενεργοποίησε ρευστοποιήσεις. Από το τελευταίο ημίωρο της χθεσινής συνεδρίασης, που συνεχίζονται σήμερα, με ελεγχόμενο ρυθμό εντολών. Συνέπεια, η διόρθωση της αγοράς, από τις 796,58 έως σχεδόν 10 μονάδες χαμηλότερα.

Διόρθωση με συγκριτικά μεγαλύτερο τζίρο απ' ότι Δευτέρα-Τρίτη αλλά με σημαντικό μέρος να πραγματοποιείται μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών. Ενδειξη, που μέχρι τώρα, παραπέμπει σε αλλαγή θέσεων και όχι διανομή χαρτιών, τακτική που συνηθίζεται σε φάσεις που οι αγοραστές (από χαμηλότερες τιμές) προσβλέπουν σε-σχετικά- άμεση επαναφορά τους σε υψηλότερα επίπεδα.

Στα 28 εκατ. ο τζίρος-νωρίτερα- με τα 10 εκατ. να έχουν γίνει σε πακέτα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Sarantis.
Μάλιστα για τη μετοχή της Sarantis (για 47.150 και 41.790 αμφότερα στα 9 ευρώ) έρχονται σε συνέχεια προσυμφωνημένων συναλλαγών, στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Alpha Bank, Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Και αν η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει υψηλότερα, έως τα 8,78 ευρώ- με την αποτίμηση της να ξεπερνά και το όριο των 2 δισ.- πωλητές πιέζουν χαμηλότερα τον ΟΠΑΠ (στα 10,58), τον ΟΤΕ (στα 12,52) αλλά και τις Alpha Bank (στα 0,78%) και Εθνική (στα 2,047).

Με πωλήσεις όμως, χαμηλότερα, και οι τίτλοι των Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, Mytilineos, Jumbo.

Επιβάρυνση και της σχέσης ανοδικών/πτωτικών με την τάση να "γυρίζει" μετά τις 14.15'

Στις 33/69 λίγο πριν τις 14.30' με τον Γενικό Δείκτη να διορθώνει προς τις 780 (-1,35%).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v