Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Βλέπει τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Σταθερά σε θετικό έδαφος η αγορά, με τους long να ποντάρουν σε κατασκευές και τράπεζες. Μεγαλύτερα κέρδη για Eurobank και Πειραιώς, σε νέα υψηλά έτους ο τίτλος της ΕΤΕ. Ράλι 7% στη μετοχή του ΟΛΠ με συναλλαγές... 6μήνου.

Χρηματιστήριο: Βλέπει τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μάλλον υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, ενώ παραμένουν στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη.

Με τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών αρκετά ενδιαφέρουσα, με την προσοχή σε τραπεζικές, κατασκευές, συνδυαστικά με... κλεφτές ματιές προς Φρανκφούρτη.

Σε αναμονή των δηλώσεων Λαγκάρντ, ο DAX κυμαίνεται οριακά χαμηλότερα, στις 14.532 μονάδες, αλλά με τους long να έχουν ένα μεγάλο/επαρκές «μαξιλάρι» από τις περιοχές στηρίξεων 14.200 έως 13.980 μονάδων.

Στα καθ' ημάς, σταθερά σε θετικό έδαφος βασικοί δείκτες και μετοχές-σηματωροί, με τις προσυμφωνημένες πράξεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή να ξεχωρίζουν.

Για τη μεν πρώτη, ένα πακέτο για 3,2 εκατ. μετοχές στα 10 ευρώ, στο πλαίσιο της πώλησης/αγοράς από το Reggeborgh σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, συμφερόντων Μαριάννας Λάτση.

Για τη δε δεύτερη, μία μέρα μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2020, με συναλλαγές 3,270 εκατ. σε εύρος τιμών 0,6758-0,677 ευρώ. Στη δε Τέρνα Ενεργειακή, για 2 πακέτα 25 χιλ. στα 13,07 και 23,37 χιλ. στα 13,07 ευρώ.

Με ικανοποιητική κινητικότητα σε επιχειρηματικό επίπεδο, στη συνεδρίαση υπερισχύουν εμφανώς οι long, με τους βασικούς δείκτες να συνεχίζουν υψηλότερα, σε 65 μετοχές να υπερτερούν οι αγοραστές (έναντι 41), με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να εισέρχεται στο club των billionaires, καθώς η αποτίμησή της διαμορφώνεται κοντά στο όριο. Στο 1,50 δισ. της Ενεργειακής.

Σε Eurobank, OTE, Alpha Bank, Jumbo, Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Motor Oil, Lamda Development, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ κ.α. καταγράφεται αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Οσον αφορά στην τελευταία, αντικείμενο συζήτησης σε χρηματιστηριακούς κύκλους η τεράστια κίνηση, για τη μετοχή του ΟΛΠ. Στα 21,35 ευρώ, με άνοδο 6,75% και συναλλαγές 39,61 χιλ. τμχ, -συναλλαγές... 6μήνου για τον τίτλο, κίνηση που προοιωνίζεται εξελίξεις.

Στα 9,11 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με τον Χρήστο Κολώνα, νωρίτερα, να κάνει λόγο για 6πλάσια κάλυψη της έκδοσης του ομολόγου εξωτερικού, ύψους 500 εκατ.

Στα 2,372 υψηλά 52 εβδομάδων για τη μετοχή της Εθνικής, στα 13,15 για τον ΟΤΕ, στο 1,63 για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡα.

Με άνοδο μεγαλύτερη της αγοράς, οι τίτλοι των Ευρωσυμβούλων, Logismos, Elinoil, Reds/Καμπάς, Intrakat, Revoil κ.α.

Λίγο μετά τις 14:35, η αξία συναλλαγών με «πακέτα» διαμορφωνόταν στα 34,84 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v