Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωνεύει τα κέρδη της εβδομάδας το Χρηματιστήριο

Επιλεγμένες, προσεκτικές ρευστοποιήσεις σε ανοδική φορά της αγοράς, με τις διεθνείς αγορές να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Κίνηση φυσιολογική καθώς είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και ακολουθεί η αργία της Δευτέρας. Στοιχήματα και πακέτα.

Χωνεύει τα κέρδη της εβδομάδας το Χρηματιστήριο

Με απώλειες στα ευρωπαϊκά, στο «κόκκινο» τα futures στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
παρά το αρχικό μικρό πλεονέκτημα των πωλητών η εβδομάδα θα «κλείσει» με θετικό πρόσημο.

Στις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με εβδομαδιαία άνοδο 2,86%, για έκτη συνεχόμενη, στο πλαίσιο ανοδικής επαναφοράς από τα χαμηλά των 750 μονάδων, στα τέλη Ιανουαρίου.

Με την πραγματοποίηση του πακέτου στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ξεκίνησε η συνεδρίαση (για 7,86 εκατ. μτχ. με σημαντικό premium στα 11,20 ευρώ), συνολικής αξίας 88,02 εκατ.

Με (κυρίως) traders να «κλειδώνουν» μικρό μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεών τους, ο ΓΔ διόρθωσε έως τις 846,92 μονάδες, κίνηση φυσιολογική καθώς είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και ακολουθεί η αργία της Δευτέρας.

Επιλεγμένες, προσεκτικές ρευστοποιήσεις σε ανοδική φορά της αγοράς ενόψει της προσεχούς Παρασκευής, ημέρα λήξης της τριπλής σειράς στα Παράγωγα και αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την καναδική DBRS.

Εύλογη, απόλυτα δικαιολογημένη η διάθεση μερίδας επενδυτών να κατοχυρώσουν μικρό μέρος των θέσεών τους -κυρίως σε blue chips που υπεραποδίδουν-, μεταφέροντας ρευστότητα και προς τραπεζικά χαρτιά.

Στην περιοχή των 535 μονάδων ο ΔΤΡ, χρειάζεται το «κάτι παραπάνω», για να επιβεβαιωθεί η long τάση ενισχύοντας τις αγορές σε τιμές υψηλότερα των 550 μονάδων.

Εμφανείς οι «τεχνικές τιμές», που χρήζουν της προσοχής μας σήμερα.

Σε Alpha Bank, Mytilineos, Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με ενδιαφέρον το ότι για την Εθνική καταγράφεται «νέο τοπικό υψηλό» στα 2,404 ευρώ και πολυετές στα 13,32 για τη μετοχή της Mytilineos.

Στο 0,93 με αγοραστές η Αlpha Bank.

Συναλλακτικά ακολουθούν, με αγοραστές σε ΔΕΗ, Fourlis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Lamda Development κ.α.,
με πωλητές για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ λίγο χαμηλότερα, στα 13,17 και 11,49 ευρώ αντίστοιχα.

Στις 47/31 η σχέση ανοδικών/πτωτικών -με τη συμπλήρωση 45' συνεδρίασης- και καθαρή αξία συναλλαγών (χωρίς το πακέτο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) στα 5,2 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v