Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Σε τράπεζες και ΔΕΗ οι αγοραστές

Πάνω από τις 880 μονάδες η κίνηση του Γενικού Δείκτη, με τις εντολές να επικεντρώνονται στον τίτλο της ΔΕΗ αλλά και σε Alpha, ΕΤΕ, Εurobank. Πιέσεις για μια ακόμη συνεδρίαση για Πειραιώς. Ανοδικά Coca Cola, Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Σε τράπεζες και ΔΕΗ οι αγοραστές

Σε οριακά θετικό έδαφος η Φρανκφούρτη, σε μικρή διόρθωση παραπέμπουν τα futures στη Νέα Υόρκη.
Ανοδικά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να επικεντρώνονται στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε εισηγμένες αιχμής, κλάδων όπου «τρέχουν» οι εξελίξεις.

Σημαντική για τους long η από νωρίς επιβεβαίωση των 875 μονάδων (ΓΔ), με αποτέλεσμα, μετά το πρώτο ράθυμο 30λεπτο, να εντείνουν τις κινήσεις τους σε μετοχές του δείκτη. Σε ικανοποιητικά επίπεδα, σταδιακά, ο ρυθμός συναλλαγών, ο τζίρος, με ενισχυτικό για τους αγοραστές πως αφορά σε μετοχές με μεσομακροπρόθεσμη long φορά.

Με στήριξη στις 560 μονάδες (χαμηλό ημέρας οι 563,40) για τον ΔΤΡ, traders και επενδυτές ενήργησαν σε συνέχεια των τελευταίων εντολών τους, σε τίτλους των Alpha Bank, ETE, Eurobank, με την εκκρεμότητα της Πειραιώς να αρχίζει να αίρεται από σήμερα, με αφορμή την έκτακτη γ.σ. και τις όποιες αποφάσεις.

Παράλληλα εντάθηκαν οι κινήσεις σε μετοχές «επικαιρότητας», με χαρακτηριστικότερη αυτήν της ΔΕΗ.
Εύλογα η συμμετοχή ονομάτων όπως των BlackRock, OakHill, KKR, CVC Capital κ.α. στον διαγωνισμό της ΔΕΗ, για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, να ανεβάζει επιχειρηματικά τον πήχη και επενδυτικά το θερμόμετρο.

Μετά από ένα διάστημα συσσώρευσης στη μετοχή της ΔΕΗ ενεργούν «πανίσχυρα χέρια», με αποτέλεσμα την ενίσχυση της τιμής έως τα 9,55 ευρώ. Επίπεδο που -κατά πώς φαίνεται (και τεχνικά)- σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς για τη μετοχή φαίνεται -πλέον- διψήφιος αριθμός.

Διαδικασίες όπως αυτή του ΔΕΔΔΗΕ τις χρειάζεται η αγορά, καθώς κρατούν «ζεστούς» μεγάλους παίκτες, αναδεικνύουν το περιθώριο παραγωγής υπεραξιών, μπορούν να ελκύσουν ακόμη περισσότερα ξένα κεφάλαια. Αρκεί μία απλή και διαγώνια ανάγνωση των όσων σημειώνει η Αθηνά (Καλαϊτζόγλου), για να έχουμε εικόνα τι μέλλει να διαδραματιστεί τόσο για τη ΔΕΗ όσο ευρύτερα για τον ενεργειακό κλάδο (και το 2021).

Συν τω χρόνω, συντηρείται η μόχλευση σε μεσαία χαρτιά με story, καλά αποτελέσματα (2020), επιχειρηματικές προοπτικές κ.λπ.

Ενδεικτικές οι περιπτώσεις λ.χ. των Quest, Intracom, που προσδίδουν «νεύρο» σε μετοχές του FTMidCap και χαμηλότερων κατηγοριών.

Στις 54/55 ισοψηφούν ανοδικές/πτωτικές, με την Quest στα 11,18 (4,49%), την Intracom στο 1,316 (6,99%), αλλά και Doppler, Intralot, CPI, Minerva, Intrakat, Elinoil, Προοδευτική κ.α. να ξεχωρίζουν.

Στα 42 εκατ. η αξία των συναλλαγών (στις 14:00), με 6,76 εκατ. να έχουν περάσει μέσω πακέτων (σε μετοχές των Eurobank και Jumbo). Για την τραπεζική, συναλλαγές έγιναν για 3+3+1 εκατ. τεμάχια, στο εύρος του 0,775 έως 0,793 ευρώ.

Eurobank και Alpha Bank, στα 0,7954 και 1,0625 ευρώ αντίστοιχα, αντιδρούν σε τοπικό υψηλό 52 εβδομάδων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v