Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πονταρίσματα στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική εκκίνηση για το Γενικό Δείκτη. Τα σινιάλα από τον τζίρο για «νέο χρήμα» στην αγορά και τα περιθώρια ανόδου. Τα νέα υψηλά για 14 μετοχές και ο «γρίφος» της Πειραιώς. Το κλίμα στις αγορές και το τεχνικό ζητούμενο.

Νέα πονταρίσματα στο Χρηματιστήριο

Οριακή άνοδος στη Νέα Υόρκη, μερικό «κλείδωμα» κερδών στη Φρανκφούρτη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές πρόσθεσαν, ακόμη μία, συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Νωρίτερα, σταθεροποιητική ήταν η εικόνα στις αγορές της Ασίας, ενώ τα πρώτα futures στη Wall Street «έδειχναν» τον S&P500 προς τις 4.088 μονάδες.

Ανοδική αγορά, που έχει την εξήγησή της, σύμφωνα με όσα αναλύονται στην έκθεση της BofA, για ρεκόρ εισροών στις μετοχές αλλά και τις προσδοκίες-κινδύνους για τη συνέχεια, όπως σημειώνει -από νωρίς- ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Στα καθ' ημάς, τα 86 εκατ. τζίρου της χθεσινής συνεδρίασης έρχονται να ενισχύσουν την εκτίμηση αναλυτών, πως στο χρηματιστήριο εισρέει «νέο χρήμα», ότι ενεργοποιούνται και άλλοι traders, επενδυτές, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ανοδικό σπιράλ, που θέμα χρονισμού και αφορμών είναι, για να οδηγηθεί
ο ΓΔ πάνω από τις 900 plus μονάδες. Ούτως ή άλλως, στα 60 δισ. αποτιμάται συνολικά το ΧΑΑ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το περιθώριο μεγέθυνσης (ως προς το ΑΕΠ).

Στις 881,49 μονάδες ο ΓΔ, αλλά για 14 μετοχές καταγράφηκαν «νέα τοπικά υψηλά», εκ των οποίων 4 (ΤΙΤΑΝ, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ) του FTSE25, που πρακτικά σημαίνει πως ένα σημαντικό μέρος της αγοράς αποτιμάται περισσότερο από τα τρέχοντα επίπεδα του Δείκτη.

Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, με την Πειραιώς να είναι ένα από τα θέματα των ημερών. Το κατά πόσον οι απαντήσεις που δόθηκαν στη χθεσινή έκτακτη γ.σ. ικανοποίησαν τους επενδυτές/μετόχους είναι κάτι που θα αποτυπωθεί σήμερα-Παρασκευή, στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Με νέες απώλειες 10,93% στο 0,3554 ευρώ, πάντως, που είναι και νέο χαμηλό 52 εβδομάδων.

Στις 2.131,47 μονάδες ο FTSE25, με βοήθειες από Coca Cola, υπεραπόδοση της ΔΕΗ, ανοδική αντίδραση των ΤΙΤΑΝ, Motor Oil, Viohalco, Sarantis και ΟΠΑΠ, καθώς σε αρκετά blue chips «κλειδώθηκε» μέρος κερδών (εβδομάδος, μηνός).

Τεχνικά ζητούμενη παραμένει πρώτα η επιβεβαίωση των στηρίξεων -εν προκειμένω των 875 μονάδων-, ώστε να επιτευχθεί ένα κλείσιμο εβδομάδας υψηλότερα των 885-890 μονάδων.


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v