Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος για ΓΔ, «παιχνίδι» στις τράπεζες

Κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για τον Γενικό Δείκτη. Οι τράπεζες στο επίκεντρο, με την Τράπεζα Πειραιώς να υποχωρεί 15% και αγορές σε Εθνική, Alpha Bank. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. Πιέσεις για ΓΕΚ Τέρνα.

Χρηματιστήριο: Μικρή άνοδος για ΓΔ, «παιχνίδι» στις τράπεζες

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανοδικά μεν βασικοί δείκτες και μετοχές, αλλά σε... ελεύθερη πτώση η Πειραιώς.

Με ενθαρρυντικούς οιωνούς για τους αγοραστές το ξεκίνημα της συνεδρίασης καθώς με εντολές τους, στην πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης συνέχισε υψηλότερα έως τις 885 μονάδες.

Στην περιοχή των 570-575 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.135 ο FTSE25, με την αξία των συναλλαγών πολύ γρήγορα να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στον τίτλο της Πειραιώς, με συνεχή πίεση και απώλειες μέχρι το 0,2622 ευρώ, ωστόσο η περιορισμένη βαρύτητα στη διακύμανση των δεικτών επηρεάζει ελάχιστα τη γενικότερη τάση.

Αυξημένο volatility, που ήδη -από νωρίς- δίνει αφορμές για intraday κινήσεις, πλην όμως η γενικότερη εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό είναι αποκαρδιωτική.

Ενθαρρυντικό το ότι η διαφοροποίηση των άλλων 3 συστημικών συνεχίζεται με προσεκτικές κινήσεις, κυρίως από την πλευρά των αγοραστών. Ενδεικτικό το ότι ενισχύονται Εθνική και Alpha Bank, ενώ διορθώνει λίγο η Eurobank.

Πέραν των τραπεζικών, συναλλακτικά ξεχωρίζουν μετοχές των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Intracom, ΑΔΜΗΕ κ.α., με τη ΔΕΗ να συνεχίζει υψηλότερα, στα 9,70 (νέο υψηλό), την ΕΥΔΑΠ να καλύπτει τη χθεσινή διόρθωση, τον ΟΤΕ να αντιδρά στα 13,71 ευρώ, την Intracom για ακόμη μία συνεδρίαση να πραγματοποιεί αυξημένες συναλλαγές, σε ξεκάθαρα long τάση, τον ΑΔΜΗΕ στα 2,83 ευρώ.

Στις 43/24 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, καθώς αγοραστές υπερισχύουν και σε μία σειρά μετοχών του FTMidCap, με ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Στο 1,81 (5,85%) η Intrakat, στα 11,60 (1,75%) η Quest, στα 4,66 (1,33%) τα Πλαστικά Θράκης, στο 1,368 (2,75%) η Intracom, στο 1,564 (2,09%) η Τεχνική Ολυμπιακή.

Στα 10 εκατ. ο τζίρος, με τη συμπλήρωση 35 λεπτών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v