Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση προς τις 910 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με μέτριο τζίρο και αγοραστές σε τράπεζες και blue chips. Ξεχωρίζουν ανοδικά Εθνική, Πειραιώς, πωλητές στη Eurobank. Υπεραποδίδουν Jumbo, Τιτάν, Viohalco. Κινητικότητα σε mid caps.

Κίνηση προς τις 910 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα, σταθεροποιητική η συνέχεια στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με αγορές το «άνοιγμα» της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με χαρακτηριστική τη μέτρια
συναλλακτική δραστηριότητα στα πρώτα 30', με τον Γενικό Δείκτη από τις 906,82 να ενισχύεται προς τις 910 μονάδες.

Προς την κοντινότερη αντίσταση, λοιπόν, ο ΓΔ (*), με τους αγοραστές να έχουν το προβάδισμα στην πλειονότητα τόσο των μετοχών της «μεγάλης» όσο και της «μεσαίας» κεφαλαιοποίησης.

Σημαντική η διαμόρφωση τάσης για την Εθνική, καθώς τα τελευταία 24ωρα ορισμένοι (;) επιχειρούν να επαναφέρουν ενδεχόμενα για... αμκ, κάτι που ενεργοποίησε πωλήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση. Θυμίζω ότι η Εθνική ήταν η μόνη από τις τέσσερεις συστημικές με πωλήσεις/απώλειες τη Δευτέρα.

Στα 2,504-2,525 η διακύμανση για τη μετοχή, σε μία περίοδο που η κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου μόνο σενάρια για... αμκ δεν δικαιολογεί.

Με αγοραστές, και σήμερα σε Alpha Bank, Πειραιώς, μικρή μείωση θέσεων στη Eurobank.

Αξία συναλλαγών μέτρια, με ένα πακέτο για 200.000 τμχ. της Lamda Development να περνάει στα 7,59 ευρώ (στις 10:49). Η επίσπευση των εξελίξεων στο μέτωπο του Ελληνικού θα μπορούσε να δώσει μεταβλητότητα και υψηλότερες τιμές για τη μετοχή.

Στα 14,80-14,92 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με τα «ισχυρά χέρια» να ανεβάζουν μεθοδικά τον πήχη. Στόχος τα 15 plus και αποτίμηση 7 δισ. plus.

Στα 12,28 με αγορές στον ΟΠΑΠ, μία μέρα μετά τη σημαντική διόρθωση και μία πριν την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων.

Στα 15,17 η Mytilineos, στα 13,89 η Motor Oil, στα 9,275 η ΔΕΗ, στα 12,30 η Τέρνα Ενεργειακή, σε όλα τα χαρτιά με πλεονέκτημα των αγοραστών.

Ικανοποιητική η εικόνα και για τις μετοχές του FTMidCap, με Intrakat, Πλαίσιο, ΚΡΙ ΚΡΙ, Quest, Intracom να ξεχωρίζουν.

Στις 50/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις Space, BYTE, Performance, CPI να επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση των μετοχών εταιρειών του (ευρύτερου) κλάδου πληροφορικής.

(*) στις 910 μονάδες η κοντινή αντίσταση, σύμφωνα με τη «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη. Σχετικό διάγραμμα, όπου είναι εμφανές και το stop για short θέσεις των 919 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v