Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αντίδραση δια χειρός... Alpha στο Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 880 μονάδες, με άνοδο άνω του 1% για τον Γενικό Δείκτη. Διψήφια άνοδος και υψηλός τζίρος για τη μετοχή της Alpha Bank, που επανέρχεται πάνω από το 1 ευρώ. Εντολές αγοράς και στις άλλες 3 συστημικές τράπεζες.

Τραπεζική αντίδραση δια χειρός... Alpha στο Χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, «άνοιγμα» αλά Alpha Bank με αυξημένες συναλλαγές -από την προσυνεδρίαση, κιόλας- με τις εντολές από το 0,99 ευρώ (9,68%) και άμεσα στο 1,0095 ευρώ.

Συναλλαγές 3,2 εκατ. μετοχών στα πρώτα 5' της συνεδρίασης στον τραπεζικό τίτλο, περνώντας εξαρχής το μήνυμα στην αγορά.

Ζητούμενη, εκ προοιμίου, η πειστική διαφοροποίηση της σχετικής διαδικασίας από αυτήν της Πειραιώς, με την έγκαιρη αποσαφήνιση των προθέσεων -από την πλευρά της διοίκησης- να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους short.

Ακολούθησαν, σχεδόν αντανακλαστικά, εντολές και στις άλλες 3 συστημικές, με αποτέλεσμα την προσπάθεια αντίδρασης του κλάδου, με ενδεικτικό το 4,58% προς τις 530 μονάδες για τον ΔΤΡ.

Προς τις 878 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με αυξημένες συναλλαγές -πέραν της Alpha Bank μακράν- και των άλλων τραπεζικών σε τίτλους των ΟΤΕ, Lamda Development, Mytilineos, Aegean, Attica Bank, Πλαστικά θράκης κ.α. με αγοραστές.

Κατ' αρχάς ενθαρρυντικό το άνοιγμα, αναμφίβολα η συνέχεια προοιωνίζεται αμφίρροπη, με κύριο χαρακτηριστικό την ενισχυμένη μεταβλητότητα.

Ενδεικτικό το ότι στις 10:40, από τα 8,2 εκατ. μετοχές που είχαν αλλάξει χέρια, τα 5,9 εκατ. είχαν γίνει στην Αlpha Bank.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v