Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 900 μονάδες

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε stock picking. Περιορισμένες οι συναλλαγές, με πλεονέκτημα οι αγοραστές σε Alpha, Eurobank, ΟΤΕ, Mytilineos, ΔΕΗ. Ξεχωρίζει η Τεχνική Ολυμπιακή.

Χρηματιστήριο: Ισορροπεί πάνω από τις 900 μονάδες

«Απνοια» από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, ανάλογο κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εμφανής η διάθεση και στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά, χωρίς σαφή κατεύθυνση το χρηματιστήριό μας εδώ και καιρό, με το αναπόφευκτο stock picking σε μια αγορά που ούτε αντιδρά ανοδικά αλλά ούτε και διορθώνει. Δίχως τάση είναι λογικό ούτε αυξημένες αγορές αλλά ούτε και ανάλογες ρευστοποιήσεις να πραγματοποιούνται, τόσο από βραχυπρόθεσμους όσο από πιο μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές.

Ανευρη διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος, μόλις (4) τεσσάρων (!) μονάδων, ενδεικτικό της περιορισμένης μεταβλητότητας.

Περιορισμένης έκτασης, προσώρας, οι συναλλαγές σε μετοχές εταιρειών του δείκτη, συνυπολογίζοντας σειρά προσυμφωνημένων συναλλαγών που πραγματοποιούνται στη μετοχή του ΤΙΤΑΝα.

Με (7) επτά πακέτα, όλα τους στην τιμή των 16,90 ευρώ στη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας, με την τρέχουσα, στο χρηματιστηριακό ταμπλό, στα 17,26 ευρώ. Στα σχεδόν 5,7 εκατ. ευρώ η αξία τους συνολικά, ενώ άλλα 2,8 εκατ. έχουν αλλάξει χέρια στις άλλες μετοχές του δείκτη.

Στις 2.186 μονάδες ο FTSE25, στις 564,60 ο ΔΤΡ και στις 1.426 μονάδες ο FT MidCap.

Συγκριτικά πάντα, ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα, πέραν του ΤΙΤΑΝα, στην Alpha Bank, μετά τον νέο κύκλο παρουσιάσεων σε διεθνείς επενδυτές.

Σε μία συγκυρία που η ενεργός συμμετοχή των ξένων έχει μειωθεί θεαματικά, πραγματοποιείται (από σήμερα μέχρι Παρασκευή) το 10ο Road Show της EXΑE (στην Νέα Υόρκη), με διαδικτυακές επαφές εκπροσώπων 34 (και πλέον) εισηγμένων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Μένει να φανεί εάν η πληθώρα των «κλεισμένων» επαφών θα αρχίσει να αποτυπώνεται και συναλλακτικά, με εισροή και νέες τοποθετήσεις.

Μέχρι τώρα πάντως, οι ξένοι στην πλειονότητά τους επιλέγουν τη θέση του θεατή.

Κινητικότητας συνέχεια σε επιλεγμένα mid caps, με την Τεχνική Ολυμπιακή να έχει, σήμερα, σειρά.
Στο 1,654 ευρώ (6,84%) η μετοχή.

Στο 1,145 ευρώ η μετοχή της Alpha Βank, στα 14,74 του ΟΤΕ, στο 0,7996 της Eurobank, στα 15,20 της Mytilineos, στα 8,985 ευρώ της ΔΕΗ, σε όλες με πλεονέκτημα των αγοραστών.

Στις 60/41 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v