Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η «άπνοια» στο Χρηματιστήριο

Μικρά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη, με εμφανή την καθίζηση των συναλλαγών και κανέναν τίτλο του FT 25 με μεταβολή άνω του 1%. Σε νέα υψηλά ο τίτλος της Coca Cola και συγκεκριμένα mid caps. Τα σινιάλα για τη συνέχεια.

Συνεχίζεται η «άπνοια» στο Χρηματιστήριο

Υποτονικό παραμένει το κλίμα τόσο στα ευρωπαϊκά όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μέτριες συναλλαγές, διακύμανση σε στενό εύρος και σε αναμονή οι επενδυτές, ενόψει της Πέμπτης.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αξία συναλλαγών είναι χαρακτηριστική του κλίματος άπνοιας, που συνεχίζεται από την αρχή της συνεδρίασης, σε συνέχεια των τελευταίων, με αισθητή μείωση συναλλαγών και τζίρου. 

Ισορροπία λίγο πάνω από το όριο των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη αλλά όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία για μία αγορά που οι κινήσεις των επενδυτών δεν ξεπερνούσαν τα 16,5 εκατ., πριν λίγη ώρα (*).

Ενδεικτικό το γεγονός πως πρώτη στη σχετική κατάταξη (με βάση συναλλαγές/τζίρο) παραμένει η μετοχή της ΤΙΤΑΝ, μετά τα πακέτα που πέρασαν στην αρχή. Συναλλαγές για συνολικά 337.400 μετοχές της εισηγμένης στα 16,90 ευρώ (ήτοι το 0,4% του μ.κ. της ΤΙΤΑΝ). Δεδομένου του σημαντικού μειοψηφικού ποσοστού, θα μπορούσε να θεωρηθεί αλλαγή θεσμικής θεματοφυλακής ή διάθεσης σε funds, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται το οτιδήποτε.

Στα 17,28 ευρώ η μετοχή, δηλαδή 0,38/μτχ. πάνω από την τιμή των πακέτων.

Από τα ελάχιστα άξια αναφοράς, προσώρας, μαζί με 4 προσυμφωνημένες συναλλαγές για Alpha Bank (2 πακέτα στα 1,155 και 1,123 ευρώ), για ΟΤΕ (στα 14,69) και Jumbo (15,42).

Στην Alpha Βank, από τις τραπεζικές, πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος τζίρος (στα 1,114-1,13 ευρώ),
σε ΟΤΕ από τα blue chips (στα 14,75 ευρώ).

Μέτρια η ζήτηση/προσφορά σε στενά εύρη διακύμανσης, μικρότερα του 2% (σε ενδοσυνεδριακό), κάτι που αποκλείει το intraday/trading χαμηλώνοντας ακόμη περισσότερο το όποιο ενδιαφέρον.

Χωρίς αντίκρισμα, αν και πρώτη μέρα σήμερα, οι επαφές στο πλαίσιο του 10ου Greek Forum (Νέα Υόρκη), με ΟΠΑΠ, Mytilineos, ΔΕΗ, Jumbo, Motor Oil να έχουν -συγκριτικά- ικανοποιητική δραστηριότητα.

Με μικρή υπερίσχυση των πωλητών στον ΟΠΑΠ (13,46), με μικρό προβάδισμα των αγοραστών στη Mytilineos (15,21), Jumbo (15,35), Motor Oil (14,52) είναι από τις λιγοστές του δείκτη που έχουν ισχυρές εντολές, που παραπέμπουν σε διαχειριστές, θεσμικούς ή και funds.

Στα 8,92-9,04 οι εντολές στη μετοχή της ΔΕΗ, στα 30,11-30,52 στην Coca Cola/hbc, στα 4,61-4,66 στη Viohalco, και στα 9,69-9,79 στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με αγοραστές, σε νέο υψηλό (52 εβδομάδων) η μετοχή της Coca Cola/hbc.

Με αυτά τα πολύ μέτρια συνεχίζεται η συνεδρίαση, περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με απογοητευτική την καθίζηση της αξίας συναλλαγών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα.

Για μετοχές κυρίως των χαμηλότερων κατηγοριών το όποιο ενδιαφέρον, οι αποδόσεις.

Ενδεικτικό το ότι για 13 μετοχές καταγράφεται νέα υψηλή τιμή (52 εβδομάδων ή πολυετής) από αυτές τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα για 3 Αλφα, Λεβεντέρη, AVE, CPI, Medicon, Κορδέλου, Intercontinental ΑΕΕΑΠ, ΕΥΑΘ, Reds, EpsiloNet, Unibios, Πλαστικά Θράκης, Μουζάκης.

Στις 61/51 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

(*) λίγο μετά τις 13:50.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v