Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα στους πωλητές

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με τις απώλειες στην Alpha Bank να πιέζουν τον τραπεζικό δείκτη. Απώλειες για Ελλάκτωρ, επιβεβαιώνεται η ανοδική φορά για ΟΤΕ, αγοραστές στην ElvalHalcor.

Χρηματιστήριο: Μικρό προβάδισμα στους πωλητές

Ανοδικά τα κύρια ευρωπαϊκά, μεικτές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής της G7 οδηγεί τους επενδυτές υψηλότερα,
με ενδεικτικό το 0,44% στις 15.760 μονάδες του DAX στη Φρανκφούρτη.

Στα καθ' ημάς, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους αγοραστές να εκμεταλλεύονται το πλεονέκτημα που είχαν από την τελευταία εβδομάδα, στη συνέχεια όμως ενεργοποιήθηκαν εντολές από την πλευρά των πωλητών. Στο επίκεντρο η Alpha Bank, που λόγω της αυριανής γ.σ. υποχρεώνει πωλητές-αγοραστές σε στάση αναμονής, επιφυλακτική προσέγγιση της μετοχής, εν αναμονή των τελικών ανακοινώσεων.

Από το 1,205 ευρώ, οι εντολές στη μετοχή της Αlpha Bank έφτασαν μέχρι το 1,175 ευρώ, με το μείον 1,63% να δημιουργεί κλίμα και για τις άλλες 3 τραπεζικές, με συνέπεια ο κλαδικός δείκτης να διορθώσει έως 0,75% στις 595 μονάδες.

Παράλληλα με την Αlpha Bank, οι περιορισμένης έκτασης εντολές από τους πωλητές σε blue chips, μετοχές-σηματωρούς του δείκτη, με τον FTSE25 προς τις 2.245 μονάδες.

Με συναλλαγές αξίας 7,15 εκατ. -στα πρώτα 40'-, που είναι μάλλον περισσότερες από τις αντίστοιχες της Παρασκευής.

Σε Αlpha Bank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Εθνική, Lamda Development, Mytilineos, OTE, ElvaLHalcor και Eurobank, Motor Oil, Πειραιώς, οι περισσότερες συναλλαγές, χωρίς προσυμφωνημένες πράξεις μέχρι εκείνη την ώρα.

Σε διαδικασία αμκ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ (με νέα ονομαστική τιμή), με την προσφορά να απορροφάται έως 2,13% χαμηλότερα, στο 1,605 ευρώ.

Στα 15,17 η μετοχή του ΟΤΕ, έχοντας νωρίτερα καταγράψει νέο υψηλό στα 15,22 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την ανοδική φορά της.

Στα 2,175 (2,35%) με αγοραστές στη μετοχή της ElvalHalcor, με τον όμιλο (Viohalco) ευρύτερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και δη ισχυρών ξένων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μειοψηφική συμμετοχή σε θυγατρικές του.

Στις 49/37 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τους αγοραστές να υπερτερούν σε Λανακάμ, Κορδέλλου, Μαθιός, Performnace, AVE, Ελτον κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v