Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Η διόρθωση και τα επόμενα μέτωπα

Οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο και οι μετοχές που με όπλο οικονομικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις επιχειρούν να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Το βλέμμα στη Fed και οι νέες ανησυχίες που δημιουργεί η πανδημία.

Χρηματιστήριο: Η διόρθωση και τα επόμενα μέτωπα

Με το βλέμμα σε Fed και Κίνα οι επενδυτές. Από Νέα Υόρκη μέχρι Σανγκάη και Φρανκφούρτη η προσοχή είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ και τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα. Η τελευταία εξέλιξη έχει ήδη επιπτώσεις στην εμπορευματική κίνηση από/προς τα σημαντικότερα λιμάνια της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Κυρίως εξ αυτής της αφορμής, νωρίτερα τα χρηματιστήρια της Ασίας διόρθωσαν χαμηλότερα. Είτε άμεσα είτε έμμεσα, η Ευρώπη επηρεάζεται περισσότερο (λ.χ. από τις ΗΠΑ) από την επιδείνωση της διαθεσιμότητας σε κινεζικά λιμάνια. Στις 15.729,52 μονάδες, με άνοδο 0,36% χθες και βραχυπρόθεσμα ενδιαφέρον έχει η όποια αποτίμηση των εξελίξεων στις αγορές της Ασίας (Κίνας).

Στα καθ' ημάς, διόρθωση... ελέω τραπεζών και δη της ΑΜΚ της Alpha Bank, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα, με ορίζοντα την «τριπλή λήξη» στα Παράγωγα μεθαύριο Παρασκευή. Στις 2.234 μονάδες ο FTSE25, με στηρίξεις στις 2.226 και 2.208 (stop για long θέσεις) και αντιστάσεις στις 2.259 και 2.274.

Στα Παράγωγα, σε χαμηλότερες τιμές και οι 2 σειρές Συμβολαίων. Για τις 3.881 ΣΜΕ τρέχουσας σειράς, με discount 0,96% και με 1,26% για τις 3.709 Συμβόλαια της επόμενης.

Κόντρα στις εύλογες πιέσεις στις τραπεζικές, blue chips και επιλεγμένα mid caps αντιπαραθέτουν οικονομικά αποτελέσματα, επιχειρηματικές συμφωνίες και ενίσχυση της θέσης τους στην εσωτερική, κυρίως όμως στη διεθνή αγορά.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν χθες Mytilineos και Motor Oil, με την πρώτη να επιβεβαιώνει τη δυναμική της, με τον όμιλο να αφήνει πίσω του το αρνητικό 2020. Στα 15,29 ευρώ η Mytilineos, με αποτίμηση 2,18 δισ. στα 14,83 η ΜΟΗ, με 1,64 δισ. δύο από τους αδιαμφισβήτητους παίκτες της «επόμενης ημέρας». Και για πλειάδα αναλυτών, επενδυτών, εν δυνάμει εισηγμένων στον δείκτη MSCI Grrece, εκτίμηση που προοιωνίζεται περαιτέρω μεγέθυνσή τους τόσο επιχειρηματικά όσο και επενδυτικά.

Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές (από την ΑΜΚ) της Aegean, με τη μετοχή να διορθώνει, χθες, 2,18% (5,39 ευρώ). Και σε αναμονή των αποτελεσμάτων ΟΠΑΠ (13,30 με μείον 1,99%), Fourlis (4,45 με 1,37%), Quest (14 με 0,86%).

Και την Παρασκευή η ένταξη της ElvalHalcor στον FTSE25. Στα 2,18, με μείον 0,91% η μετοχή.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v