Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα πωλητών με «όπλο» την Alpha

Οριακές απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, με τις πιέσεις στη μετοχή της Alpha Bank να «φτιάχνουν» κλίμα για τον τραπεζικό δείκτη. Σε ποιες μετοχές επιμένουν οι αγοραστές, ποιες καταγράφουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις.

Χρηματιστήριο: Προβάδισμα πωλητών με «όπλο» την Alpha

Προς νέα υψηλά ο DAX στη Φρανκφούρτη. Στο «πράσινο» τα futures στη Νέα Υόρκη, με την τάση διεθνώς ανοδική, να προσελκύει όλο και περισσότερα κεφάλαια.

Κόντρα σε αυτό το κλίμα, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πωλητές διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των αγοραστών, με συνέπεια την ανακολουθία της αγοράς μας έναντι των ξένων.

Υποτονικές οι συναλλαγές, βραδύς ο ρυθμός των εντολών, με τη νέα διόρθωση για τη μετοχή της Alpha Bank να διαμορφώνει κλίμα και τάση. Αποτέλεσμα, με την τραπεζική μετοχή έως 2,20% χαμηλότερα, στο 1,1535 ευρώ, για τον κλαδικό δείκτη να καταγράφονται οι -συγκριτικά- μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με άλλους βασικούς.

Με την Αlpha Bank να συνεχίζει να διορθώνει, με τον ΔΤΡ προς τις 592 μονάδες, οι ρευστοποιήσεις και στις Eurobank (0,854), Εθνική (2,736) και Πειραιώς (1,611) θεωρούνται λίγο ως πολύ αναμενόμενες.

Ωστόσο, είναι εμφανής η προσπάθεια επενδυτών να εστιάσουν σε blue chips και επιλεγμένα mid caps, αποσυνδέοντας την κατάσταση που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο από τις δικές τους περιπτώσεις/επιλογές.

Αυτό εξηγεί τη μικρότερη διόρθωση του FTSE25, συνακόλουθα για τον ΓΔ.

Στις 2.247 και 925 μονάδες αντίστοιχα, με ενθαρρυντικό το ότι σε μετοχές του δείκτη (ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo, ElvalHalcor, Viohalco, ΟΛΠ κ.α.) πλεονεκτούν οι αγοραστές.

Αλλά και σε επιλεγμένες εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τον FTMidCap στις 1.433 μονάδες.
Αξιοσημείωτα, τα νέα ιστορικά υψηλά για τη μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ στα 8,24 ευρώ και με ένα πακέτο για 45.000 τμχ. να έχει αλλάξει χέρια στα 8,22 ευρώ. Ενδιαφέρουσα συναλλαγή, μένει να μάθουμε τον αποδέκτη του πακέτου και εάν έχει πωληθεί από μέλος της οικογένειας Τσινάβου.

Σε υψηλότερες τιμές ανεβαίνουν οι αγοραστές σε ΙΚΤΙΝΟ (0,96), Quest (13,96), Profile (4,70), Τεχνική Ολυμπιακή (1,62), ενώ σε 46 μετοχές υπερισχύουν οι αγοραστές. Εναντι 48 που υπερτερούν οι πωλητές.

Μεγάλη απόδοση, για Λεβεντέρη προνομιούχο, Λανακάμ, Κλωστήρια Ναυπάκτου, Δρομέα, Εβροφάρμα, Unibios.

Αλλά στα, μόλις, 6,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 11:35.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v