Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με πλεονέκτημα κινούνται οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Νέος γύρος ρευστοποιήσεων σε τραπεζικές μετοχές αλλά και σε δεικτοβαρή blue chips, ενώ οι συναλλαγές κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Διαφοροποιείται η Mytilineos, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις. Πιέσεις και στη μετοχή της Aegean.

Με πλεονέκτημα κινούνται οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά, πέμπτη σερί ημέρα ανόδου για το μπρεντ και στη Wall Street αναμονή για τη Fed, μετά και τα νέα ιστορικά υψηλά. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, άλλη μία συνεδρίαση που ξεκινά σε χαμηλούς τόνους, συνεχίζεται ανάλογα, ενισχύοντας τον εύλογο προβληματισμό για την καθήλωση της αγοράς.

Εκ προοιμίου η τρέχουσα εβδομάδα πληρούσε τις προϋποθέσεις να είναι πιο «ζωντανή», περισσότερο ουσιαστική. Ομως, η μέχρι τώρα εικόνα διαψεύδει όσους περίμεναν κάτι περισσότερο. Χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, διακύμανση σε στενά εύρη και εμφανής η έλλειψη προσανατολισμού για ένα σημαντικό μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό. Αναπόφευκτο, για πολλοστή φορά, το stock picking, με την προσοχή των επενδυτών στα επιμέρους: οικονομικά αποτελέσματα, επιχειρηματικές ενέργειες και ό,τι άλλο θα μπορούσε να συντηρήσει το ισχνό ενδιαφέρον.

Από τις εισηγμένες που είναι στο επίκεντρο, η Mytilineos, με την αγορά να αποτιμά με άνοδο έως τα 15,80 τις χθεσινές ανακοινώσεις. Στα 15,85 ευρώ το υψηλό 8ετίας, με αγοραστές, έως 3,25% υψηλότερα πριν λίγο, με συναλλαγές περισσότερες των 72 χιλ. τμχ.

Σαφές προβάδισμα των πωλητών για τις μετοχές του δείκτη, με συνέπεια για τον FTSE25 να δοκιμάζεται και η στήριξη των 2.208 μονάδων. Διόρθωση που δημιουργεί παράλληλη αύξηση των θέσεων πώλησης στα Συμβόλαια (του δείκτη) στα Παράγωγα. Τεχνικά, πλέον, οι 2.226 λειτουργούν ως αντίσταση (βραχυπρόθεσμα, μέχρι Παρασκευή).

Πωλητές σε Alpha Bank στο 1,129 (-1,79%), αναζητώντας τη δυνητική τιμή της ΑΜΚ. Με ρευστοποιήσεις χαμηλότερα και η Εθνική (2,628), Eurobank (0,849) και Πειραιώς (1,549). Συνέχεια στις πωλήσεις για την Aegean, με δεύτερη συνεχόμενη διόρθωση στα 5,22 (-3,25%), απόρροια κυρίως των εξελίξεων σε ό,τι αφορά τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο. Να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών που προέκυψαν από την ΑΜΚ.

Πωλήσεις/πιέσεις όμως και σε ΟΤΕ (15,09) μετά από νέο υψηλό (στα 15,24), Motor Oil (14,68), Jumbo (15,05), ΔΕΗ (9,10), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (9,86) κ.ά.

Συγκριτικά καλύτερη η εικόνα στα mid caps, με 26 μετοχές να ενισχύονται έναντι 46 που διορθώνουν. ΕΚΤΕΡ, ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΚΕΚΡΟΨ, Centric, Attica Συμμετοχών με τη μεγαλύτερη άνοδο, νωρίτερα.

Στις 11:20, με την αξία συναλλαγών στα 9,4 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v