Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες

Νωχελικές κινήσεις στην αγορά, με σταθερά βραδύ ρυθμό εντολών. Παρατηρείται διακύμανση σε στενά εύρη, ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο, λόγω της ΑΜΚ της Alpha Bank, που βρίσκεται στο προσκήνιο. Χαμηλές διαθέσεις δείχνει ο όγκος των συναλλαγών.

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στις τράπεζες

Το νέο ρεκόρ για τον S&P500, μετά την είδηση για «λευκό καπνό» στο σχέδιο Μπάιντεν $1,2 τρισ. για υποδομές, μπορεί να έδωσε ώθηση στις αγορές της Ασίας.

Στην Ευρώπη, ήπιες μεταβολές, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και τη σημαντική βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία.

Νωρίτερα στη Φρανκφούρτη για τον DAX η τάση διαμορφωνόταν λίγο χαμηλότερα, προς τις 15.558 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ακόμη ένα νωχελικό ξεκίνημα, με σταθερά βραδύ ρυθμό εντολών, διακύμανση σε στενά εύρη και με τον τραπεζικό κλάδο, λόγω Alpha Bank, στο προσκήνιο.

Με πωλητές από το «άνοιγμα» για τον τραπεζικό τίτλο και συγκεκριμένα από το 1,15 στο 1,1065 ευρώ, φτάνοντας έως και 3,12%, μία μέρα μετά τον ορισμό της ανώτατης τιμής (1,20) για την αμκ.

Με πλεονέκτημα οι πωλητές και λόγω αποκοπής μερίσματος για τη μετοχή του ΟΤΕ. Από τα 15,02 στα 14,92 (-3,89%), «χάνοντας» αρχικά το 0,68/μτχ., με συνέπεια ο FTSE25 από τις 2.198,34 να διορθώσει προς τις 2.185 μονάδες. Ωστόσο, για τη μετοχή της Mytilineos, που χθες ήταν σε ανάλογη θέση, οι αγοραστές επανήλθαν άμεσα. Από τα 15,20 στα 15,31 ευρώ, με αναλυτές να θεωρούν θέμα λίγων συνεδριάσεων την υπερκάλυψη του χαμένου εδάφους και για τη Mytilineos και τον ΟΠΑΠ.

Με το ξεκίνημα σχεδόν της συνεδρίασης πέρασε ένα πακέτο για 200.000 μετοχές της Reds/Καμπάς στα 2,13 ευρώ και τον τίτλο να «απογειώνεται» άμεσα 9,52% στα 2,30 ευρώ. Από τα πρώτα θέματα συζήτησης με 3-4 χρηματιστές που επικοινωνήσαμε και οι οποίοι «δείχνουν» την πλευρά της Reggeborgh. Στη συνέχεια της συνεδρίασης, ευελπιστούμε πως θα έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες (Cambas project;).

Με επιθετικές αγορές όμως και στην Profile, με αποτέλεσμα στα πρώτα 30' να έχουν διακινηθεί 31.200 μτχ. έως 4,78% υψηλότερα, στα 4,82 ευρώ. Από τις μετοχές του κλάδου που δεν είχαν ακολουθήσει την άνοδο άλλων εταιρειών πληροφορικής/λογισμικού.

Κινητικότητα, για ακόμη μία συνεδρίαση, για τη μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής. Μάλιστα η υπέρβαση της αντίστασης, του 1,70 ευρώ, με συναλλαγές ενισχύει τη long τάση προς το 1,80 ευρώ.

Στις 45/35 με 86 μετοχές χωρίς μεταβολή και με αξία συναλλαγών στα 2,98 εκατ., με τη συμπλήρωση 30' συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v