Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στριφογυρίζει γύρω από τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση ήπιων συναλλαγών, χωρίς εμφανή καταλύτη που θα μπορούσε να δώσει κατεύθυνση στους επενδυτές. Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, στον απόηχο της επιτυχημένης αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank.

Στριφογυρίζει γύρω από τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικά, χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις, έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σε ανάλογο κλίμα οι πρώτες κινήσεις και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς traders, επενδυτές δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με τις συνεδριάσεις των τελευταίων τριών-τεσσάρων εβδομάδων.

Οριακά υψηλότερα διαμορφώνονται οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες, με τον Γενικό Δείκτη στις 889, τον FTSE 25 στις 2.147 και στις 551 μονάδες τον Δείκτη Τραπεζών, με τη ροή εντολών/συναλλαγών σε ρυθμό… διακοπών.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές εκτιμούν πως όσο δεν προκύπτουν καταλύτες για ουσιαστική αλλαγή στη στάση των επενδυτών, η αγορά θα παραμένει εγκλωβισμένη στο βραχυμεσοπρόθεσμο κανάλι, όπως αυτό διαμορφώνεται από τα μέσα-τέλη Μαΐου.

Οι εκτιμήσεις τους πως με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Alpha Βank θα απελευθερωνόταν σταδιακά ρευστότητα και κεφάλαια που θα επανεπενδύονταν σε τραπεζικές αλλά και σε blue chips δεν επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Alpha Bank διαμορφώνεται στο 1,0465 ευρώ, ενώ μικτές τάσεις διαμορφώνονται για Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Από τις μη τραπεζικές του δείκτη, ο ΟΤΕ είναι στα 14,405 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 12,88 ευρώ, η ΔΕΗ στα 9,0985 ευρώ.

Τέλος, με μέτριες συναλλαγές οι τιμές των Μυτιληναίος στα 15,35 ευρώ, Motor Oil στα 14,23 ευρώ, Jumbo στα 14,34 ευρώ.   

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v