Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με άρωμα... ραστώνης

Η συγκυρία δεν δείχνει να επιτρέπει έντονες κινήσεις για τους βασικούς δείκτες της εγχώριας αγοράς. Σε επιλεγμένους τίτλους το περιορισμένο ενδιαφέρον των επενδυτών. Μεικτή δείχνει η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο, κινητικότητα στα «μεσαία».

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με άρωμα... ραστώνης

Συνεδρίαση ήπιων τόνων και χαμηλών συναλλαγών, περιμένουν για σήμερα οι αναλυτές, για
το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στα υψηλά τους τα διεθνή χρηματιστήρια, ωστόσο προεξοφλείται αποτίμηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν και των πιέσεων -λόγω Κίνας- στις αγορές της Ασίας.

Στην κορύφωση των θερινών διακοπών, με εμφανή την απουσία καταλυτών ούτε οι αγοραστές ούτε οι πωλητές έχουν λόγους είτε να κινηθούν υψηλότερα των 905/910 μονάδων, είτε να πιέσουν χαμηλότερα των 885 μονάδων.

Στις 895,29 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις επιλεκτικές κινήσεις μονόδρομο, όπως σημείωνε νωρίτερα ο Γιώργος Α. Σαββάκης οι αναλυτές περιμένουν σταδιακή ενίσχυση της δραστηριότητας από τα μέσα της εβδομάδος, κυρίως όμως από την προσεχή Δευτέρα. Ζητούμενο, σε αυτό το διάστημα η επιβεβαίωση των πρώτων (εβδομαδιαίων) στηρίξεων, μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε και λήγει η απλή σειρά μηνός Ιουλίου, στα Παράγωγα. Χωρίς να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις, ως προς τις θέσεις tradrers και αναλυτών, καλό θα ήταν-για τους αγοραστές- ένα θετικό πρόσημο στο τέλος της εβδομάδος. Προκειμένου να εκκινήσουν, από θετικό έδαφος τον προκαταρκτικό κύκλο αγορών/πωλήσεων εν όψει Σεπτεμβρίου.

Μονόδρομος το stock picking, με την τακτική αυτή να αφορά περισσότερο τα blue chips παρά τις τραπεζικές και δευτερευόντως επιλεγμένα mid caps.

Από τον τραπεζικό κλάδο, μόνον η Alpha Bank έχει σήμα long (σε εβδομαδιαίο) σε αντίθεση με Eurobank, Πειραιώς και Εθνική που είναι short. Μάλιστα, για τη μετοχή της Εθνικής η τάση είναι χειρότερη σε σχέση με τις άλλες δύο.

Στα blue chips, για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,468) διαμορφώνεται η ισχυρότερη τάση (πάντα σε εβδομάδα), με σημαντική την αυριανή συνεδρίαση (λόγω προσφυγής της πλευράς Μπάκου-Καϋμενάκη), ενώ ανάλογη ένδειξη χαρακτηρίζει μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή (11,80), Motor Oil (13,61), ΑΔΜΗΕ (2,595), ΕΥΔΑΠ (7,90), ΟΠΑΠ (12,13), ΕΛΠΕ.

Για Cenergy, AVAX, Intracom, Intrakat, Ικτίνος, ΟΛΘ, Τεχνική Ολυμπιακή, Παπουτσάνης, Πλαστικά Θράκης διαμορφώνεται επίσης ανοδική τάση (σε εβδομαδιαίο) από τις μετοχές του FTMidCap.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v