Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Διευρύνονται προς το κλείσιμο της συνεδρίασης οι πιέσεις για το Γενικό Δείκτη, με χαμηλό τζίρο λόγω θέρους. Ανοδος για τη μετοχή της Coca Cola, πτώση για τις τράπεζες, αυξημένες συναλλαγές στη Jumbo, «γύρισμα» για Μυτιληναίο. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Ισορροπεί στις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ανοδικά τα κύρια ευρωπαϊκά, πέριξ των 900 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Κλασική...15Αυγουστιάτικη συνεδρίαση, με συναλλαγές/τζίρο χαμηλό, με διακύμανση σε στενά εύρη και μονόδρομο το stock picking.

Χωρίς θεαματικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την χθεσινή αλλά και τις προηγούμενες, η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από τον τζίρο των 15 εκατ. ευρώ, την διακύμανση σε περιθώριο, μόλις, 5 μονάδων, την ισορροπία δυνάμεων- με 53/55 ανοδικές πτωτικές και 62 μετοχές χωρίς μεταβολή- και εντολές που επικεντρώνονται σε επιλεκτικές αγορές/πωλήσεις.

Παρ' όλα αυτά, η συνεδρίαση έχει τα ενδιαφέροντα της, ξεκινώντας από την άνοδο, για τη μετοχή, της Coca Cola/hbc με αφορμή την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου καλύτερα των προβλέψεων, τις αυξημένες συναλλαγές στον τίτλο της Jumbo- με υπερίσχυση των αγοραστών- κυρίως λόγω της διάψευσης όσων περίμεναν έξοδο της από τον δείκτη MSCI Greece Standard, το "γύρισμα" της Mytilineos- αφού απορροφήθηκε η όποια προσφορά από τα 15,56 ευρώ- η πρεμιέρα του PhoenixVegaMezz (ΦΒΜΕΖΖ) με μεταβλητότητα που διευκολύνει τις ενδοσυνεδριακές εντολές, η υπεραντίδραση μετοχών της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης κ.α.

Μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, για την Πειραιώς (1,433), δεύτερη για την Mytilineos (15,81), με ΔΕΗ (9,30), Alpha Bank (1,1445), Εθνική (2,48), Jumbo (13,27), OTE (15,79), Intracom (2,17), Lamda Development (8,135), ΦΒΜΕΖΖ (0,042), Πλαστικά Θράκης (7,72), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,47) κ.α.

Επαναφορά, για τη μετοχή της Κέκρωψ πάνω από τα 2 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές στα 1,87 η μετοχή του Ιατρικού, στα 0,169 η μετοχή της Yalco-με την εισηγμένη σε οριακό σημείο, στα 1,138 της AVAX- μετά την απόφαση του ΣτΕ υπέρ της κ/μ με την ΑΚΤΩΡ για τον διαγωνισμό της Ψυτάλλειας- συνεχίζει υψηλότερα η θυγατρική της Alpha Bank Αστικά Ακίνητα κ.α.

Σε ανάλογο κλίμα αναμένεται η συνέχεια της συνεδρίασης, όπως και η αυριανή.

Τελευταία της εβδομάδας, με οριακές απώλειες (0,24%) μέχρι τώρα για τον Γενικό Δείκτη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v