Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Ηπιες οι πιέσεις στις μετοχές, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Σε ποιους τίτλους επικεντρώνονται οι επενδυτές, εν αναμονή των μηνυμάτων που θα στείλει το απόγευμα ο επικεφαλής της Fed. Νέες πιέσεις στη μετοχή της Attica Bank.

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικά ξεκίνησε η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά, σε συνέχεια ανάλογης εικόνας στα χρηματιστήρια της Ασίας. Στον ρυθμό των διεθνών αγορών και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενδεικτικές τις πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα, λίγο μετά τις 10:25. Κυρίως από την πλευρά των πωλητών, ειδικότερα σε μετοχές του δείκτη, με τη ροή να έχει την ίδια φορά από τις 10:30 και σταδιακά στη συνέχεια.

Συνέπεια αυτών των πρώτων ρευστοποιήσεων, προληπτικού χαρακτήρα θα έλεγα, ο Γενικός Δείκτης διόρθωσε προς τις 913,52 μονάδες. Στις 908 και 905 μονάδες είναι δύο ημερήσιες στηρίξεις, στην περίπτωση που κλίνει περισσότερο η τάση, αν και ο αρχικός τζίρος (*) δεν παρέπεμπε σε εσπευσμένες πωλήσεις. Τουλάχιστον προσώρας και με τη συνεδρίαση να έχει δρόμο. Σαφέστερη εικόνα πιθανόν να έχουμε μετά τις 14:00-14:30, όταν θα αρχίσουν να δίνονται περισσότερες εντολές από επενδυτές εκτός συνόρων.

Σε ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Mytilineos, Intracom και ΔΕΗ οι πρώτες πέντε σε συναλλακτικότητα μετοχές, με μικρό πλεονέκτημα των πωλητών στις πρώτες τέσσερις ενώ λίγο υψηλότερα, στα 9,95-10 ευρώ, ενεργούν αγοραστές στη ΔΕΗ. Ακολουθούν ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development, με αγορές σε ΕΛΠΕ (5,91) και Lamda (8,185).

Περιορισμένη η προσφορά, ελεγχόμενη όπου εκδηλώνεται με αγορές από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών και εμφανή την προσπάθεια πωλητών - αγοραστών να διαφυλάξουν την τάση που έχει η αγορά.

Στα 16,58 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,86 του ΟΠΑΠ, στα 13,90 της Motor Oil, στα 15,85 της Mytilineos, στα 12 ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Από τις μετοχές του FTMidCap, συνέχεια πωλήσεων στην Attica Bank έως το 0,133 ευρώ, απόρροια της επικείμενης απίσχνασης της θέσης των υφιστάμενων μετόχων. Στα 2,38 η Intracom, στα 2,34 η Intrakat, με προσφορά -μετά από αντίδραση 29,49% και 26,15% αντίστοιχα (σε μηνιαίο)-, με τις πωλήσεις να μαζεύονται από λίγο χαμηλότερα. Στα 5,50 με αγοραστές η Profile, όπως και σε Ικτίνο (0,855), Πλαίσιο (4,07). Στα 7,56 η Autohellas, στα 8,01 τα Πλαστικά Θράκης, στα 2,44 η Cenergy.

Χαμηλός ρυθμός, ήπιες διακυμάνσεις και σε μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία. Με 45 έναντι 32 και 89 χωρίς μεταβολή. Κέκρωψ, Μοτοδυναμική, Βογιατζόγλου, Τζιρακιάν από τις μετοχές με άνοδο και ποσοστό μεγαλύτερο του 2%, λίγο μετά τις 11:10.

(*) στα 3,5 εκατ. η αξία συναλλαγών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v