Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις και «παιχνίδι» στα μεσαία

Οριακή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα και την Εθνική Τράπεζα να ξεχωρίζει. Μεικτές τάσεις για τα blue chips, πιέσεις για ΕΛΠΕ. Στο επίκεντρο ο κλάδος πληροφορικής από τα mid-small caps.

Χρηματιστήριο: Προσεκτικές κινήσεις και «παιχνίδι» στα μεσαία

Σε αναμονή Φρανκφούρτη, Αθήνα, αλλά με διαφορετική κατεύθυνση για DAX και Γενικό Δείκτη.

Με απώλειες 0,53% στις 15.775 ο πρώτος, με μικρή άνοδο 0,13% στις 915 μονάδες ο δεύτερος.

Και στη μία και στην άλλη, όμως, περίπτωση, traders, επενδυτές θα ενεργήσουν ανάλογα με το σήμα που θα στείλει -αύριο- η Fed.

Στα καθ' ημάς η συνεδρίαση εξελίσσεται λίγο-πολύ όπως την περίμεναν οι ειδικοί της αγοράς.

Προσεκτικές κινήσεις, σε στενά εύρη διακύμανσης, χωρίς ιδιαίτερη σπουδή ούτε από τους πωλητές ούτε από τους αγοραστές να βγουν από το κανάλι που οριοθετείται από τις 920-890 μονάδες.

Στις 915,27 μονάδες, νωρίτερα, για τον Γενικό Δείκτη, η μέχρι τώρα μεταβολή σε διάστημα μηνός διαμορφώνεται στο 3,76%, με τον Δείκτη Τραπεζών στις 555,54 να αντιδρά κατά 4,57% έναντι 3,83% του FTSE 25 στις 2.192,07 και 3,82% του FTMidCap στις 1.506 μονάδες.

Συγκριτικά πάντα, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώνεται για τον δείκτη «μεσαίας» κεφαλαιοποίησης, που υπερτερεί έναντι των blue chips, των τραπεζικών, από την αρχή του έτους.

Συνεδρίαση με ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα, στα μέτρα των προηγούμενων δύο, με έναν τζίρο κοντά στα 50 εκατ.

Στα 52 εκατ. ο μέσος ημερήσιος τζίρος σε σχέση με τα 39 εκατ. της τελευταίας εβδομάδας, έρχεται να επιβεβαιώσει όσους κάνουν λόγο για επανενεργοποίηση «ισχυρών χεριών». Μεταβολή, που δεν είναι μεγάλη, αποτυπώνει όμως την επάνοδο ορισμένων ξένων επενδυτών.

Σε ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς η επικέντρωση των αγοραστών, που ειδικότερα για τη μετοχή της ΔΕΗ ανεβαίνουν στα υψηλά 7 και... ετών. Εως τα 10,24 ευρώ νωρίτερα οι εντολές.

Μεικτές τάσεις για Mytilineos, Motor Oil, Jumbo, TITAN, με αγορές και πωλήσεις αλλά και μερικό «κλείδωμα» θέσεων, μετά την τελευταία άνοδο ορισμένων εξ αυτών.

Υπερισχύουν οι αγοραστές σε 63 μετοχές έναντι των πωλητών -σε 49-, με τη μεσαία και χαμηλότερη κατηγορία να έχουν και σήμερα μερίδιο από το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο επίκεντρο -και σήμερα- ο κλάδος της πληροφορικής, με την Profile που είχε υποαποδώσει έναντι άλλων να αντιδρά έως τα 5,32 ευρώ. Με άνοδο μεγαλύτερη του 4% και οι τίτλοι των Βογιατζόγλου Συστήματα, ΓΕΒΚΑ, ΣΙΔΜΑ, Performance, Κέκρωψ, Ιλυδα, EpsiloNet, Yalco, Δρομέας κ.α.

Στα 27,2 εκατ. η αξία των συναλλαγών, στις 15:15.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v