Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεπτές ισορροπίες διαμορφώνονται στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικό ξεκίνημα, με οριακές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες. Σε Alpha Bank και Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, από την Entersoft η έκπληξη, στην τρίτη θέση. Η εικόνα στις τραπεζικές μετοχές.

Λεπτές ισορροπίες διαμορφώνονται στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, προσεκτικό στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Με πωλήσεις έγινε η αρχή στη Φρανκφούρτη, με συνέπεια για τον DAX να καταγραφούν απώλειες έως 0,90% στις 15.701,85 μονάδες, επίπεδο απ' όπου ενεργοποιήθηκαν αγορές, με τον δείκτη να ανακάμπτει προς τις 15.806 μονάδες.

Με οδηγό τη Φρανκφούρτη, οι πρώτες εντολές που πέρασαν στο σύστημα (από τις 10:25) ήταν από την πλευρά των πωλητών. Φυσιολογική η κίνηση μιας μερικής κατοχύρωσης θέσεων, τάση που -άλλωστε- ξεκίνησε από τα μέσα της χθεσινής συνεδρίασης και λίγο ως πολύ είχε αναφερθεί ως πιθανότερο ενδεχόμενο από την Τετάρτη. Προσεκτικό profit taking, μέσα στο πρόγραμμα, καθώς αύριο ολοκληρώνεται η εβδομάδα, με την προσοχή των αγορών επικεντρωμένη στη θέση που θα λάβει ο επικεφαλής της Fed.

Εως τις 911,83 μονάδες η αρχική μικρή κλίση για τον Γενικό Δείκτη, με τις συναλλαγές στο 1,8 εκατ. (στις 10:40), δηλαδή περιορισμένη προσφορά, που απορροφήθηκε για να «γυρίσει» οριακά στο πράσινο με άλλα 2,1 εκατ. (στις 10:55).

Ενα πρώτο ημίωρο ενδεικτικό της προσοχής πωλητών-αγοραστών, με σημαντική την κατ' αρχάς επιβεβαίωση των 911/910 μονάδων. Βέβαια, ακόμη είναι νωρίς, στη συνέχεια θα φανεί η στάση των «ισχυρών χεριών», όταν θα διαμορφώνεται σαφέστερη τάση για τα futures στη Νέα Υόρκη.

Σε Alpha Bank, Εθνική η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, η έκπληξη της Entersoft στην τρίτη θέση και Motor Oil, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΤΕ να έπονται.

Μεικτές τάσεις, κοινό χαρακτηριστικό τα στενά εύρη διακύμανσης, καθώς ούτε οι πωλητές πιέζουν σημαντικά χαμηλότερα αλλά ούτε και οι αγοραστές ανεβαίνουν αισθητά υψηλότερα. Ενδεικτικά, με μικρό προβάδισμα των πρώτων, η μετοχή του ΟΤΕ κλίνει προς τα 16,44 ευρώ, της Motor Oil στα 13,92, της Mytilineos έως τα 15,92 ευρώ. Αλλά και σε Αlpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οι αγορές δεν ξεπερνούν τα 1,1435 και 9,91 ευρώ αντίστοιχα.

Σε θετικό έδαφος, οριακά πάνω από τις 1.500 μονάδες, για τον FTMidCap παρά το μείον 10,83% στο 0,1418 της Attica Bank. «Βουτιά» που εξισορροπείται από το 2,46% στα 7,50 ευρώ της Autohellas, το 1,26% στα 2,37 της Intrakat, το 0,58% στα 4,38 της Fourlis.

Στις 42/38 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 82 χωρίς μεταβολή, νωρίτερα στις 11:10. Με την αξία συναλλαγών στα 4,8 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v