Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Η προσπάθεια για υψηλότερα προσκρούει στις κινήσεις κλειδώματος κερδών από τους βραχυπρόθεσμους, με τον Δείκτη να κινείται λίγο πάνω από τις 910 μονάδες. Μικρές μεταβολές στις τράπεζες, ανοδική κίνηση για ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ.

Συντήρηση δυνάμεων στο Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες στη Φρανκφούρτη, μερική κατοχύρωση θέσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στις 15.872 (-0,25%) ο DAX, με το οριακό «γύρισμα» των futures του S&P500, πέριξ των 910 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη η συντήρηση δυνάμεων στο χρηματιστήριό μας.

Εως τις 911,55 μονάδες, νωρίτερα, η αντίδραση για τον ΓΔ -σημείο που σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση «έδιναν» αναλυτές, ως σημείο αντίστασης και μερικού «κλειδώματος» υπεραξιών.

Επίσης να συνεκτιμηθεί ότι ανάλογα με την προεξόφληση για τα νεότερα στο Jackson Hole, θα μπορούσε να επιχειρηθεί προεξόφλησή τους αύριο-Παρασκευή. Είτε από την πλευρά των αγοραστών είτε των πωλητών, γι' αυτό και απαιτείται αυξημένη προσοχή τις αμέσως επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Προσώρας, στα καθ' ημάς, οι long διατηρούν ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των short, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν αναλαμβάνει περισσότερο ρίσκο.

Συναλλαγές στα περίπου χθεσινά μεγέθη, με περισσότερες όμως μέσω πακέτων-προσυμφωνημένων συναλλαγών, ανεβάζοντας στα 25 εκατ. τον συνολικό τζίρο νωρίτερα (*).

Σε Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Jumbo, Εθνική, Mytilineos, Intracom κ.α. η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με αγορές σε ΟΠΑΠ (12,67), ΟΤΕ (16,40), ΔΕΗ (10), Πειραιώς (1,417), Jumbo (13,22), Εθνική (2,384), Intracom (2,47 ευρώ).

Σύμφωνα με τη σύνθεση των εντολών, θα μπορούσαμε να πούμε πως σήμερα γίνονται περισσότερες ρευστοποιήσεις -πιθανότατα για μερική κατοχύρωση υπεραξιών- αλλά και περισσότερες αγορές (προσβλέποντας υψηλότερα).

Κατ' αρχάς στη χθεσινή συνεδρίαση, πιθανότατα στη σημερινή -θα έχουμε εικόνα προς το κλείσιμο- φαίνεται να μπαίνει «νέο χρήμα» στην αγορά. Κυρίως σε μετοχές του δείκτη αλλά και επιλεγμένες της μεσαίας κατηγορίας (Intracom, Αlumil, Attica Bank κ.α.).

Με την υπόθεση πως στις 911 μονάδες (ΓΔ) μπαίνει ένα μικρό φρένο στην αντίδραση από τις 878 μονάδες, τότε πιθανότατα η τάση να δοκιμασθεί έως λίγο χαμηλότερα των 900 μονάδων. Για να λυθεί στη συνέχεια (από Δευτέρα) είτε προς και πέραν των 920 είτε χαμηλότερα έως τις 880 (πρώτη στήριξη).

Στις 57/53 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τίτλους των Ξυλεμπορία, Unibios, Performance, Intracom, Αlumil, Intralot, ΓΕΒΚΑ, Μοτοδυναμική, Entersoft, EpsiloNet κ.α. με ποσοστό μεγαλύτερο του 5%.

(*) στις 14:25

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v