Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κίνηση πάνω από τις 920 μονάδες

Σε υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας τον θετικό βηματισμό στις αγορές. Διευρυμένη άνοδος για τράπεζες και blue chips. Ξεχωρίζει με κέρδη 5% η Ελλάκτωρ, υπεραποδίδουν ΕΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, σταθερός ο ΟΤΕ.

Χρηματιστήριο: Κίνηση πάνω από τις 920 μονάδες

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, επιβεβαιώνοντας τα futures. Κλειστό το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, λόγω αργίας.

Τον θετικό βηματισμό των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων δείχνει διαθέσεις να ακολουθήσει και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, διεκδικώντας κίνηση προς νέα υψηλά δυόμισι μηνών, ενώ οριακά καλύτερη δείχνει και η συναλλακτική δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που δίνουν και τις ουσιαστικές βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., μόνο ο τίτλος του ΟΤΕ (-0,09%) κινείται με οριακές απώλειες, ενώ με διαθέσεις υπεραπόδοσης κινούνται Εθνική (+2,75%), Πειραιώς (+1,42%), Eurobank (+1,39%), Viohalco (+1,55%), Αεροπορία Αιγαίου (+1,67%), Ελλάκτωρ (+5,70%), Ελ. Πετρέλαια (+1,86%), ΕΧΑΕ (+1,18%), Μυτιληναίος (+1,85%), Motor Oil (+1,07%), Τέρνα Ενεργειακή (+1,32%) και TITC (+1,50%).

Είναι βέβαιο ότι αν διατηρηθεί αυτή η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, στην εξέλιξη της συνεδρίασης θα αναπτυχθούν περισσότερες πρωτοβουλίες σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το ενδιαφέρον αλλά και για την αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, η οποία, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ξεπερνά το έξι προς ένα.

Ο Γενικός Δείκτης, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, με, μέχρι στιγμής, υψηλό ημέρας στις 925,01 μονάδες (+1,16%), ενώ θα είναι ιδιαίτερα θετική ένδειξη το κλείσιμο υψηλότερα των 928 μονάδων.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 9 εκατ., από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΙΝΛΙΦ, ΠΕΤΡΟ), ενώ αρκετά ικανοποιητικά διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών (71) - πτωτικών μετοχών (16).

Αν ο Γενικός Δείκτης δείξει ότι έχει τη δυναμική να κινηθεί υψηλότερα των 928 μονάδων, δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερες εντολές αγορών, από χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τις τεχνικές ενδείξεις.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v