Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρυμένη η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με το σύνολο των μετοχών του FT 25 να καταγράφει μικρά ή μεγάλα κέρδη. Εξαίρεση ο ΟΤΕ, που παραμένει σταθερός. Ξεχωρίζουν ανοδικά Ελλάκτωρ, Coca Cola, Viohalco, ΕΛΠΕ, Εθνική.

Διευρυμένη η άνοδος στο Χρηματιστήριο

Διατηρούν τα μικρά κέρδη τους οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, πλην Λονδίνου που είναι σε αργία, ενώ σταθερά με θετικό πρόσημο κινείται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΓΔ παίρνει βοήθειες από όλους τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, πλην ΟΤΕ (-0,15%), καθώς η μετοχή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών είναι η μοναδική, από όλο το εύρος του FTSE25, που δεν έχει έλθει ακόμα σε επαφή με το θετικό πρόσημο και ίσως αποτελεί τη «χρυσή εφαδρεία» για τη συνέχεια.

Ικανοποιητική η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα οι ανοδικές μετοχές να είναι περίπου τετραπλάσιες των πτωτικών, αν και τα κέρδη του Δείκτη θα δικαιολογούσαν ακόμα μεγαλύτερη ένταση στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Από το σύνολο των μετοχών που συνθέτουν τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με διαθέσεις υπεραπόδοσης οι Εθνική (+2,75%), Eurobank (+1,71%), Πειραιώς (+1,07%), β(+2,98%), ΑΔΜΗΕ (+1,12%), ΕΕΕ (+2,09%), Ελλάκτωρ (+8,14%), Ελ. Πετρέλαια (+3,05%), ΕΛΧΑ (+1,57%), ΕΧΑΕ (+2,37%), Μυτιληναίος (+1,66%), Motor Oil (+1,28%), TITC (+1%) και Σαράντης (+1,25%).

Από την άλλη, θα ήθελαν περισσότερες συναλλαγές ορισμένοι τίτλοι, καθώς η μετοχή του ΟΛΠ (+0,60%), μετά από περίπου τρεις ώρες συνεδρίασης, παραμένει με όγκο συναλλαγών χαμηλότερο των 500 τεμ., ενώ ο τίτλος της ΕΕΕ μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις 2.000 τεμ. Πέριξ των 10.000 τεμ. έχουν διακινήσει οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ (+0,98%), Σαράντη και TITC.

Ο Γενικός Δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, υψηλό στις 926,68 μονάδες (+1,34%), ενώ θα ήταν ιδιαίτερα θετική ένδειξη το κλείσιμο υψηλότερα των 928 μονάδων.

Ο τζίρος, ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο τρίωρο των συναλλαγών, στα 23,5 εκατ., από τα οποία το 1,7 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΤΡΟ, ΙΝΛΙΦ, ΕΥΡΩΒ)

Εξαιρετικά χαμηλών τόνων η συναλλακτική δραστηριότητα στην Αγορά Παραγώγων, καθώς τα συμβόλαια του FTSE25, λήξεως Σεπτεμβρίου, μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 350, διαπραγματευόμενα με οριακό discount.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v