Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται καταλύτης για το Χρηματιστήριο

Μετά από μια ακόμα συνεδρίαση που δεν έδωσε τάση, η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία της οικονομίας το β' τρίμηνο της χρονιάς. Ποιες μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο. Η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο.

Ζητείται καταλύτης για το Χρηματιστήριο

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Ανάλογη εικόνα, στη συνέχεια, στα κύρια χρηματιστήρια της Ασίας, σε αναμονή των ανακοινώσεων της ΕΚΤ την Πέμπτη, τα ευρωπαϊκά.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές είχαν οριακό προβάδισμα, στο «κλείσιμο», έναντι των πωλητών, με τον Γενικό Δείκτη στις 915,62 (0,06%).

Μέτριες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, με placement για το 12,9% του μ.κ. της Ideal και Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική με συγκριτικά ικανοποιητική αξία, ενδεικτική της επικέντρωσης traders, επενδυτών στον κλάδο.

Μετακύλιση θέσεων που έκανε τη διαφορά -υπέρ των τραπεζικών- ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να έχει συνέχεια, εάν μεθαύριο Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοινώσει ήπιες ενέργειες στο θέμα της αγοράς κρατικών ομολόγων.

Στις 574,52 (0,39%) ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.204,16 (0,16%) ο FTSE25 καθώς από τα blue chips οι αγοραστές είχαν τον τελευταίο λόγο σε τίτλους των Mytilineos, OTE, ΔΕΗ, αλλά και Τέρνα Ενεργειακή, ΤΙΤΑΝ.
Από τα blue chips, η διαφορά θα μπορούσε να γίνει -για τους αγοραστές- με τον ΟΤΕ μετά το χθεσινό 1,45% στα 16,13 ευρώ με καλές συναλλαγές.

Διαγραμματικά και τεχνικά, για τη μετοχή του ΟΤΕ, θα «ανέβει» ειδική ανάρτηση στον Εκηβόλο.

Συνεδρίαση με την προσοχή και στην ανακοίνωση στοιχείων του ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει και -σε κάποιο βαθμό- ενσωματώσει το ενθαρρυντικό σενάριο. Μένει να δούμε εάν και με ποιες δυνάμεις, συνδυαστικά με τις όποιες προσδοκίες -ενόψει ΕΚΤ- θα μπορούσε να ενεργοποιήσει περισσότερο τους αγοραστές, με αποτέλεσμα την υπέρβαση -σε «κλείσιμο»- των 920 μονάδων.

Με γνώμονα και την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου οι κινήσεις των επενδυτών. Ενδεικτική η περίπτωση των Πλαστικών Θράκης, με τη μετοχή στα 8,41 (0,48%), που ανακοινώνει τα μεγέθη της μεθαύριο Πέμπτη, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v