Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνηση προς τις 910 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, με κέρδη για τράπεζες, blue chips και mid caps. Υπεραποδίδει η Alpha Bank, αλλά και οι Coca Cola, EΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΟΠΑΠ. Πιέσεις για Attica Bank. Το σήμα από την τεχνική ανάλυση για τον FT 25.

Κίνηση προς τις 910 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και με μικρό προβάδισμα για τους αγοραστές, τα ευρωπαϊκά.

Σε ανάλογη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να πραγματοποιούν συναλλαγές αξίας 3,8 εκατ. στα πρώτα 30' της συνεδρίασης.

Με τις εντολές αγοράς σε ένα αρκετά ικανοποιητικό εύρος (σε 44 μετοχές έναντι 21), με καταμερισμό σε τραπεζικές, blue chips και mid&small caps, με αποτέλεσμα την κίνηση για τον Γενικό Δείκτη προς τις 910 μονάδες.

Αυξημένες -συγκριτικά πάντα- συναλλαγές, με τον Δείκτη Τραπεζών στο εύρος των 565-570 μονάδων, με την Alpha Bank να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Νωρίτερα «άνοιξε» το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο της Αlpha Bank, με τις πρώτες ενδεικτικές τιμές στο 2,75%, με τη διοίκηση να προχωρά με senior 6,5ετούς διάρκειας, για 500 εκατ. ευρώ.

Στο 1,144 (1,05%) η μετοχή, με Εθνική (2,538), Eurobank (0,849) να ακολουθούν, επίσης με αγοραστές.
ΟΠΑΠ, ElvalHalcor, Motor Oil, Viohalco, Coca Cola/hbc, από τις μετοχές του δείκτη με αγορές σε υψηλότερες τιμές, με τον FTSE25 στις 2.186,93 μονάδες.

Τεχνικά (διαγραμματικά) για τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης δοκιμάζεται -για πρώτη φορά, μετά από καιρό-η διάσπαση της γραμμής καθοδικής τάσης (2.180 μον.), εξέλιξη που πιθανότατα σχετίζεται με τη λήξη, αύριο, στα Παράγωγα της «τριπλής σειράς».

Στο ΧΠΑ, λιγοστά τα Συμβόλαια του δείκτη, με τις σειρές Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου οριακά σε υψηλότερες τιμές (premium).

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι στα ΣΜΕ της ΔΕΗ -όπου και ο μεγαλύτερος αριθμός θέσεων πώλησης/short- μέχρι τελευταία. Και οι δύο σειρές είναι σε λίγο χαμηλότερες τιμές (discount), προς τα 10,25 και 10,20 ευρώ.

Ισχυρή κίνηση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ -μετά και τη χθεσινή παρουσίαση στους αναλυτές-, με αφορμή το γενναίο μέρισμα, οι αγοραστές ωθούν έως 3,37% στα 13,76 ευρώ, που είναι και νέο πολυετές υψηλό.

Με αγοραστές και για τη μετοχή της ElvalHalcor, μετά την ανακοίνωση -χθες- των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Εως τα 2,105 νωρίτερα, 0,105 πάνω από το placement (για το 6,67% του μ.κ).

Εως τα 4,865 με αγορές η μετοχή της Viohalco, έως τα 13,45 της Motor Oil.

Αυξημένες -αλλά λιγότερες σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση- στα δύο Mezz, κυρίως για το PVMezz (Πειραιώς) με νέα άνοδο (7,30%) και λιγότερο για το Cairo (Eurobank).

Από τις μετοχές του FTMidCap, της Attica Bank με νέα «βουτιά» (-10,98%) βαραίνει στη διαμόρφωσή του στις 1.501 μονάδες. Με μετοχές των Cenergy, Avax, Τεχνική Ολυμπιακή, Intrakat, Fourlis, Profile να λειτουργούν εξισορροπητικά, με αποτέλεσμα τη συντήρηση του δείκτη έστω οριακά πάνω από τις 1.500 μονάδες.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v