Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση... ταλαιπωρίας στα όρια των 900 μονάδων

Με κύριο χαρακτηριστικό τον μειωμένο τζίρο, συντηρείται μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη. Κινητικότητα και αγοραστές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, μικρή άνοδος για τράπεζες. Ποιες μετοχές διαπραγματεύονται σε νέα υψηλά έτους.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση... ταλαιπωρίας στα όρια των 900 μονάδων

Οριακές απώλειες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, μεταξύ ημών και υμών η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με συναλλαγές ενός Golden Mall τις ημέρες των Εορτών, μόνο για συνεδρίαση αναδυόμενου χρηματιστηρίου χώρας-μέλους της Ευρωζώνης δεν μπορεί να γίνει λόγος.

Με αυτά, οι επιλεκτικές κινήσεις από την πλευρά των επενδυτών παραμένουν μονόδρομος, από τη στιγμή που εύρη διακύμανσης δεικτών-μετοχών δεν διευκολύνουν για κάτι περισσότερο. Ούτε καν για ενδοσυνεδριακές εντολές-βραχυπρόθεσμες σε ορίζοντα 2-3 συνεδριάσεων.

Εως τις 897,36 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη η αντίδραση της αγοράς, λες και οι επενδυτές παθαίνουν ίλιγγο ακόμη και στα επίπεδα των 900 μονάδων.

Σε τραπεζικά χαρτιά -με μεικτές τάσεις-, σε blue chips και επιμέρους mid caps η όποια συναλλακτική δραστηριότητα.

Εως τις 581,28 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών -λες και με το μοιρογνωμόνιο-, έως τις 2.157,81 μονάδες ο FTSE25, λίγο πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο προκειμένου να αρχίσει να ενεργοποιείται σχηματισμός αναστροφής.

Σε Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Mytilineos οι 5 -συγκριτικά- σημαντικότερες θέσεις των επενδυτών, με Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Jumbo, Lamda Development να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Από τις ενθαρρυντικές ενδείξεις -συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης- οι αγορές σε τίτλους των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ όπως και σε ΤΙΤΑΝ, Motor Oil, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ κινητικότητα σημειώνεται και σε μετοχές των ElvalHalcor, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ.

Μοιρασμένοι αγοραστές/πωλητές σε 54/53 μετοχές, με μεγαλύτερη θετική μεταβολή για Lavipharm, Qualco -αμφότερες σε υψηλά 52 εβδομάδων-, Βιοκαρπέτ, ΑΝΕΚ, Intrakat, AsCo, Medicon -επίσης σε υψηλό 52 εβδομάδων-, Performance, Centric, Elinoil κ.α.

Με προσυμφωνημένες συναλλαγές -ύψους 7,67 εκατ.- ο συνολικός τζίρος των 15,9 εκατ., λίγο πριν τις 15:00.

Με ενδιαφέρον πως σε Εθνική έγιναν πακέτα 5 εκατ., στον ΟΠΑΠ 2,1 εκατ. και τα υπόλοιπα στον ΟΤΕ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v