Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά, στο ραντάρ οι 960 μονάδες

Σε ανοδική τροχιά για μια ακόμη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης. Ελέγχουν το παιχνίδι οι αγοραστές παρά τις κινήσεις μερικής κατοχύρωσης κερδών. Ανοδικά οι τράπεζες πλην Eurobank. Οι περιπτώσεις ΔΕΗ και Viohalco.

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά, στο ραντάρ οι 960 μονάδες

Μικρή άνοδος για τον DAX στη Φρανκφούρτη, οριακά στο «πράσινο» τα futures του S&P500
στη Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές εξακολουθούν να ελέγχουν την κατάσταση.

Συνεδριάσεις-κλειδιά για τη συνέχιση (ή όχι) της σημαντικής βραχυπρόθεσμης αντίδρασης, η σημερινή-αυριανή, καθώς διασταυρώνονται πωλητές-αγοραστές σε επίπεδα υψηλών 7ετίας.

Οι μεν αγοραστές από σημαντικά χαμηλότερες τιμές έχουν κάθε λόγο να «κλειδώσουν» μέρος των διψήφιων βραχυπρόθεσμων αποδόσεών τους, οι δε πωλητές να επανατοποθετηθούν.

Ενθαρρυντικό το ότι μέχρι τώρα αμφότερες οι πλευρές ενεργούν με εμφανή την προσπάθεια να μη διαρραγεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί -σταδιακά- από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου.

Οπως επίσης το -προ ολίγου- εύρος συναλλαγών/πωλήσεων 46 εκατ., ενισχύοντας την εκτίμηση περί μερικής κατοχύρωσης και όχι συνολικότερων ρευστοποιήσεων. Πρακτικά το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων που «χτίζονται» με όλο και μεγαλύτερους τζίρους σε όλο και υψηλότερες τιμές στο τριήμερο Δευτέρας 10-Τετάρτης 12/1 μένει εντός παιδιάς.

Αυτό, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα, μας παρέχει σχετική ασφάλεια και για αύριο, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και ενός κύκλου 4+4 συνεδριάσεων με σημαντικό όφελος για τους long.

Στις 955,91 μονάδες ο ΓΔ με 7,02% -σε αυτό το διάστημα-, στις 648,43 με 12,82% ο ΔΤΡ, στις 2.312,79 με 7,62% ο FTSE25 και στις 1.585 με 6,24% ο FTMid Cap, που ωστόσο υπεραποδίδει έναντι των άλλων σε περιόδους 3-6-9 μηνών.

Σε τραπεζικές και blue chips η επικέντρωση των επενδυτών, με την Alpha Bank πρώτη στη σχετική κατάταξη, αλλά με ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos να ακολουθούν και Eurobank, Πειραιώς, Εθνική χαμηλότερα.

Εμφανής η μεταφορά ρευστότητας, εύλογο και φυσιολογικό το rotation, με τη ΔΕΗ να ευνοείται περισσότερο.

Στα 9,445 ευρώ η μετοχή, έχοντας ολοκληρωθεί ένας κύκλος συσσώρευσης πέριξ των 9 ευρώ της αμκ, με νέα «ισχυρά χέρια» να ενεργούν από την πλευρά των αγοραστών.

Ανάλογη εικόνα για τη Mytilineos στα 15,94, με την Pantelakis να δίνει τιμή-στόχο τα 22 ευρώ και σύσταση αγοράς.

Κινητικότητα και σε μετοχές που δεν είχαν ακολουθήσει την άνοδο.

Ενδεικτική η περίπτωση της Viohalco, με συναλλαγές στα 4,68-4,79 ευρώ.

Καλή η ευρύτερη εικόνα, με 68 μετοχές σε άνοδο έναντι 50 σε διόρθωση, αναμενόμενο από τη στιγμή που μέρος υπεραξιών κατοχυρώνεται, σταδιακά από χθες-σήμερα, το πιθανότερο και αύριο.

Αγορές και σε mid caps-σηματωρούς στην κατηγορία τους: Fourlis, Profile, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, Autohellas, Intracom, EXAE, Papoutsanis, AVAX κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v