Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κοκκίνισε» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 950 μονάδες με απώλειες άνω του 1% ο Γενικός Δείκτης, με πτώση για το σύνολο των μετοχών του FT 25. Γιατί συντηρείται η αισιοδοξία των εμπλεκόμενων, τα θετικά σινιάλα. Σε ποιες μετοχές επιμένουν οι αγοραστές.

«Κοκκίνισε» το ταμπλό στο Χρηματιστήριο

Στο «κόκκινο» παραμένουν τα ευρωπαϊκά, με απώλειες -ωστόσο συγκριτικά μικρότερες- στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εικόνα των futures στη Νέα Υόρκη, το θερμό μέτωπο στα ανατολικά της Ευρώπης κρατούν τους πωλητές σε πλεονεκτική θέση.

Διόρθωση 1,78% στις 15.627 μονάδες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, απώλειες 0,98% στις 7.515 για τον FTSE100 στο Λονδίνο και στη Wall Street τα συμβόλαια του S&P500 παραπέμπουν σε χαμηλότερες τιμές.

Με αυτά εκτός, έχει ενδιαφέρον το ότι εντός, η μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης έχει αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία.

Κατ' αρχάς η διόρθωση για τους βασικούς δείκτες είναι -συγκριτικά πάντα- η ηπιότερη από την πλειονότητα των ευρωπαϊκών, ο ρυθμός εντολών, οι πωλήσεις δίνουν την αίσθηση ελεγχόμενης διολίσθησης και ψύχραιμης στάσης από τα «ισχυρά χέρια».

Τάση που δεν επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα ούτε στις δημοπρασίες για τη λήξη των ΣΜΕ μηνός Ιανουαρίου.
Τόσο στην υποκείμενη αγορά όσο και των Παραγώγων, η απόκλιση δεν ξεπερνά το 1,23% (για τη σειρά Φεβρουαρίου) ενώ κυμαίνεται στο μείον 0,93% για τον Ιανουάριο, με τον FTSE25 κατά 1,04% χαμηλότερα στις 2.290 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος στα συνήθη των πτωτικών ημερών (του 2022), αισθητά μικρότεροι των αντίστοιχων ανοδικών ημερών, κάτι που παρατηρείται σταθερά από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα.

Το 19/90 ανοδικών/πτωτικών είναι ενδεικτικό του ποιος έχει το πάνω χέρι σήμερα, όμως για τις μισές -και πλέον- της μεγάλης κεφαλαιοποίησης η διόρθωση είναι μικρότερη της αγοράς.

Σε ΤΙΤΑΝ (14,66), AEGEAN (5,45), Coca Cola (31,43), Quest (19,52), Jumbo (14,44), ΟΠΑΠ (13,03), ΟΤΕ (16,82), Πειραιώς (1,462), Sarantis (8,78) το ποσοστό είναι μικρότερο του 1%, σε ορισμένες δε περιπτώσεις με περιορισμένες συναλλαγές (προσφορά).

Με απώλειες και οι 25 του FTSE25, με θετικές εξαιρέσεις των Profile, Autohellas, Intrakat, ΕΥΑΘ, Epsilon Net και Entersoft χωρίς μεταβολή, από τις 20 του FTMidCap.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v