Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιθετικές πωλήσεις και βουτιά στις 940 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στις διεθνείς αγορές, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία. Πάνω από 5% η διόρθωση για τον τραπεζικό κλάδο, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί στις 700 μονάδες. Μεγάλες απώλειες και για Coca Cola.

Επιθετικές πωλήσεις και βουτιά στις 940 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Ξεπούλημα λόγω Ουκρανίας στις αγορές. Ισχυρή διόρθωση από Φρανκφούρτη, Παρίσι, μέχρι Μιλάνο, με το ωστικό κύμα να παρασύρει και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αναταράξεις στις αγορές μετοχών, πρώτων υλών, ισοτιμιών, με την αρχική εικόνα των αγορών να προσομοιάζει σε ένα μίνι sell off, με τη ροή των εντολών επιταχυνόμενη από την πλευρά των πωλητών.

Απώλειες 350 μονάδων για τον DAX σχεδόν με το άνοιγμα της συνεδρίασης, διαμορφώνοντας ανάλογη τάση για CAC, MIB, IBEX.

Επιθετικές πωλήσεις και στο χρηματιστήριό μας, με τις προθέσεις των traders ξεκάθαρες από την προσυνεδρίαση, με συνέπεια η αρχή να γίνει με σημαντικό πτωτικό χάσμα -από τις 959,67 μονάδες, τάση που γρήγορα έφτασε μέχρι τις 940 μονάδες.

Απώλειες έως 3,25% με συναλλαγές 8,2 εκατ. στα πρώτα 15' δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αντίδρασης, με ό,τι αυτό σημαίνει, κατ' αρχάς για τη σημερινή συνεδρίαση.

Πάνω από 5% η διόρθωση για τον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ σχεδόν με τη μία προς την περιοχή των 700 μονάδων, με απώλειες 3,55% για τον FTSE25 στις 2.290 μονάδες.

Πιεστικότερες πωλήσεις σε μετοχές των Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνικής και Eurobank καθώς είναι αυτές με τη μεγαλύτερη άνοδο από την αρχή του χρόνου.

Στο μείον 4,22% και τα 28,82 η μετοχή της Coca Cola και λόγω της ισχυρής διόρθωσης της CCH στο Λονδίνο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v