Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικευμένη επίθεση των πωλητών στο Χρηματιστήριο

Κάτω από τις 900 μονάδες, με απώλειες άνω του 4% ο Γενικός Δείκτης. Βουτιά πάνω από 6% για τον τραπεζικό δείκτη, ισχυρές απώλειες για blue chips και mid caps, στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία και πιέσεων στα ρωσικά assets.

Γενικευμένη επίθεση των πωλητών στο Χρηματιστήριο

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά, με ισχυρές απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Προδιαγεγραμμένη η εικόνα των αγορών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις συνέπειες από την επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Βουλιάζει» μεν το ρούβλι, καθώς ο ένας μετά τον άλλο φορείς της Δύσης θέτουν σε αποκλεισμό τα ρωσικά συμφέροντα, δοκιμάζονται ωστόσο και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Με εσπευσμένες πωλήσεις στη Φρανκφούρτη και νέα διόρθωση για τον DAX, μικρότερη συγκριτικά στο Λονδίνο για τον FTSE100 και στα καθ' ημάς η επανάληψη του γνωστού συμπτώματος «όλα κάτω...», με διαχειριστές και ιδιώτες να ρίχνουν τις εντολές σταδιακά έως 4,08% για τον Γενικό Δείκτη στις 890 μονάδες.

Με συναλλαγές αξίας 8,9 εκατ. στα πρώτα 15', με εντολές επιθετικές κυρίως στις τραπεζικές μετοχές αλλά και στην πλειονότητα των blue chips. Ακολουθούν πωλητές και στα mid&small caps, σε μία γενικευμένη επίθεση των πωλητών στο σύνολο των εισηγμένων, σε ολόκληρο το εύρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Εως τις 650 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με απώλειες μεγαλύτερες του 6%, επιβεβαιώνοντας -δυστυχώς- την εκτίμησή μας πως αρκετοί θεσμικοί θα ξεπουλήσουν θέσεις τους σε τραπεζικά χαρτιά καθώς είναι αυτά που αποδίδουν περισσότερο στον μήνα και από την αρχή του έτους.

Είναι το «ταμείο» Φεβρουαρίου και 2μήνου, στο οποίο αναφερόμασταν από χθες Κυριακή και νωρίτερα από την προσυνεδρίαση.

Πολύ πιθανό οι σημερινοί πωλητές σε όσο όσο χαμηλότερες τιμές να είναι αγοραστές όσο όσο με την πρώτη ανοδική αφορμή.

Μεταβλητότητα ενισχυμένη, και σήμερα, με Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς στις πρώτες 4 θέσεις της σχετικής κατάταξης. Και με Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Aegean, OTE, Motor Oil, Coca Cola/hbc, ΕΛΠΕ, Lamda Development, Jumbo κ.α. να ακολουθούν.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών στο 3/79 δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας όσων διαδραματίζονται στα πρώτα 30' της συνεδρίασης.

Με την αξία των συναλλαγών στα 13,2 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v